Bill Gates, anunț surpriză! Când se va termina pandemia de coronavirus

Publicat: 16 sept. 2020, 09:08 Autor: Elena Arhiva
Bill Gates, anunț surpriză! Când se va termina pandemia de coronavirus

Bill Gates a declarat că este de părere că, până la sfârșitul anului 2021, cea mai mare parte a populației va fi vaccinată. Întrebat care este momentul în care lumea va scăpa complet de coronavirus, Bill Gates a declarat ca o să mai dureze o perioadă, având în vedere că testarea vaccinului mai durează.

”Spun că în 2021 va fi, pentru că vaccinul trebuie testat. Va fi, prin urmare, la începutul anului viitor. În cursul 2021, dacă totul merge bine, cred că cea mai mare parte a populației va fi vaccinată. Există deja anumiți parametri care trebuie să fie atinși și este destul de probabil ca unii dintre ei se vor dovedi a fi eficienți. Este oarecum neobișnuit să ai cele 5 mari laboratoare farmaceutice care lucrează în același timp și atât de repede pentru un vaccin. Un vaccin este lucrul de care avem cea mai mare nevoie acum”, a declarat Bill Gates.

La sfârșitul lunii august, Bill Gates susținea că numărul deceselor din cauza COVID-19 va ajunge la câteva milioane și avertiza că ”ce e mai rău abia urmează”. ”Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a explicat Bill Gates, precizând că susținătorii președintelui Donald Trump au refuzat să poarte măști pentru a semnala furia și rezistența la încălcarea unor libertăți.

Bill Gates mai explica, la acea vreme,  că SUA nu au fost pregătite încă de la început, deoarece eforturile de testare au fost lente pentru a avea un impact odată ce virusul a început să se răspândească.

Cu ce se va confrunta omenirea după pandemia de coronavirus

Cunoscutul miliardar a scris pe site-ul său, gatesnotes.com, că omenirea va fi lovită de o nouă criză care va fi mult mai mare decât cea cauzată de pandemia de coronavirus. Conform lui Gates, peste câteva decenii schimbările climatice vor face ravagii la nivel mondial.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră”, a scris Bill Gates pe site-ul său.

Miliardarul precizează că la nivelul anilor 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum coronavirusul. Mai mult decât atât, în 2100, Bill Gates prevede că schimbările climatice vor fi de cinci ori mai mortale. În plus, acesta a vorbit și de criza economică provocată de schimbările climatice.

 

Publicat: 16 sept. 2020, 09:08 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă