Bill Gates, o nouă previziune sumbră! Cu ce se va confrunta omenirea după pandemia de coronavirus

Publicat: 07 Aug. 2020, 15:07 Arhiva
Bill Gates, o nouă previziune sumbră! Cu ce se va confrunta omenirea după pandemia de coronavirus

Bill Gates a făcut o nouă previziune sumbră. Cunoscutul miliardar a scris pe site-ul său, gatesnotes.com, că omenirea va fi lovită de o nouă criză care va fi mult mai mare decât cea cauzată de pandemia de coronavirus. Conform lui Gates, peste câteva decenii schimbările climatice vor face ravagii la nivel mondial.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră”, a scris Bill Gates pe site-ul său.

Miliardarul precizează că la nivelul anilor 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum coronavirusul. Mai mult decât atât, în 2100, Bill Gates prevede că schimbările climatice vor fi de cinci ori mai mortale. În plus, acesta a vorbit și de criza economică provocată de schimbările climatice.

”În următorii 10-20 de ani, daunele economice generate de schimbările climatice vor fi la fel de rele ca și cum am avea pandemie de COVID-19 la fiecare 10 ani. Și, până la finalul secolului, va fi mult mai rău dacă lumea rămâne la actualele emisii de carbon”, notează Bill Gates.

”Punctul cheie nu este că schimbările climatice pot fi dezastruoase, ci este că, dacă învățăm lecțiile COVID-19, putem aborda schimbările climatice mai informați cu privire la consecințele inacțiunii și mai pregătiți să salvăm vieți și să prevenim cel mai rău rezultat posibil. Criza globală curentă ne poate oferi informații despre răspunsul nostru la următoarea criză” concluzionează fondatorul Microsoft.

Bill Gates, avertisment dur: „Ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”

Bill Gates a început să avertizeze lumea în legătură cu pericolul unei potenţiale pandemii încă din 2014, încercând să pornească o conversaţie în acest sens şi cu Donald Trump în momentul preluării funcţiei de preşedinte al Statelor Unite. „Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”, spune Gates, potrivit CNBC.

Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este testat pe oameni, scrie Business Insider. Dacă rezultatele sunt cele aşteptate, acesta ar putea fi gata până la finalul anului.  Vaccinul experimental a fost dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, iar programul a fost finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Numit INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potenţial contra coronavirusului care este testat în SUA. Biotecnologia din Massachusetts, Moderna, a început procesul de testare siguranţă la jumătatea lunii martie. Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care ocupă funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli în Statele Unite, a spus în mod repetat că va dura cel puţin un an până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient împotriva virusului.

Testarea vaccinului Inovio se face pe 40 de adulţi sănătoşi în Philadelphia, la şcoala de medicină a Universităţii din Pennsylvania şi în Kansas City, Missouri, la Centrul de Cercetări Farmaceutice.

 

Publicat: 07 Aug. 2020, 15:07 Arhiva
Pe aceeași temă