Ce spune Bill Gates despre momentul când pandemia se va sfârși: „Sper ca lumea să revină complet la normal până la sfârşitul lui 2022”

Publicat: 25 Apr. 2021, 17:00 Arhiva

Miliardarul Bill Gates a făcut, din nou, o serie de declarații referitoare la pandemia de coronavirus care a creat un haos general peste tot în lume. Bărbatul speră ca pandemia să se termine până la finalul anului 2022.

Fondatorul Microsoft mărturisește că sfârșitul pandemiei ar putea avea loc abia spre finalul anului 2022, iar atunci vom putea reveni la o ”normalitate”. Bill Gates susține faptul că ar trebui să aibă loc și pregătirea pentru alte posibile pandemii.

„Există încă câteva întrebări cu privire la cât de amplu se va folosi vaccinul Johnson & Johnson, dacă este acceptat, ar fi foarte benefic, dar unele dintre ţările bogate, inclusiv SUA şi Marea Britanie, chiar şi în această vară vor ajunge la niveluri ridicate de vaccinare şi asta va permite să fie primite vaccinuri în întreaga lume la sfârşitul anului 2021 şi până în 2022 şi astfel, nu vom fi eradicat această boală, dar vom putea să o reducem la un număr foarte mic până la sfârşit din 2022″, a declarat Bill Gates.

Campania de vaccinare este avansată în țările dezvoltate, dar chiar și-așa, există un dezechilibru: „Faptul că acum vaccinăm tinerii sub 30 de ani în Marea Britanie şi SUA şi nu avem toţi cei de peste 60 de ani din Brazilia şi Africa de Sud vaccinaţi nu este corect, dar în termen de trei sau patru luni, vaccinurile va ajunge la toate ţările care au o epidemie foarte severă”, arată alephnews.ro.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 25 Apr. 2021, 17:00 Arhiva
Pe aceeași temă