Ce spune Bill Gates despre noile mutații ale coronavirusului: ”Odată ce numărul cazurilor va scădea…”

Publicat: 05 apr. 2021, 11:27 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Celebrul Bill Gates a făcut o serie de declarații despre noile mutații ale coronavirusului, virusul care a creat haos la nivel mondial. Milionarul susține că acest virus ar suferi mutații lente.

Bill Gates a vorbit despre noile mutații ale coronavirusului. Fondatorul Microsoft susține că în momentul în care numărul persoanelor infectate va scădea, atunci se va reduce și apariția mutațiilor virusului, arată Cancan.

„Am petrecut mult timp în ultimul an discutând cu colegii de la fundația noastră și din întreaga lume despre modalitățile de a testa, trata și preveni COVID-19. În ultimele luni, experții își pun din ce în ce mai mult aceeași întrebare: Cum vor influența noile mutații de coronavirus eforturile noastre de a pune capăt pandemiei? Știu că pare ca și cum ar apărea noi variante tot timpul. Acest lucru se datorează faptului că circulă atât de multe virusuri în întreaga lume, oferindu-i mai multe „oportunități” de schimbare. Odată ce numărul cazurilor va scădea, probabil că vom vedea mai rar noi variante„, a spus Bill Gates.

„COVAX a anunțat recent că va putea livra 300 de milioane de doze până la mijlocul anului 2021. Aceasta este o veste minunată, dar lumea va avea nevoie de mult mai mult pentru a elimina cu adevărat amenințarea COVID-19. Sper că țările bogate vor continua să sprijine activitatea COVAX, chiar dacă viața începe să revină la normal în unele părți ale globului în timpul verii”, a continuat acesta.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

sursă foto: pixabay

Publicat: 05 apr. 2021, 11:27 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă