Suma fabuloasă pe care a primit-o Melinda Gates la numai o zi de la divorț

Publicat: 06 mai 2021, 09:25 Autor: Elena Vedete
Suma fabuloasă pe care a primit-o Melinda Gates la numai o zi de la divorț

O companie de investiții aparținând lui Bill Gates i-a transferat acțiuni de pe peste 1,8 miliarde de dolari Melindei Gates imediat după anunțul divorțului celor doi, scrie Bloomberg. Separarea cuplului de filantropi-miliardari este văzută ca una dintre cele mai scumpe din lume, după divorțul de acum câțiva ani dintre Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și fosta sa soție, MacKenzie Scott.

Cascade Investment, o companie fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft, a transferat acțiuni în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari către Melinda Gates la o zi după anunțul divorțului dintre cei doi, potrivit site-ului Bloomberg.

Melinda Gates deține acum 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Comisiei de Valori Mobiliare și schimb, valabile la 3 mai. Cascade Investment i-a transferat, de asemenea, 2,94 de milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari. Prin Cascade Investment, Bill Gates investește în imobiliare, energie și Horeca și deține acțiuni la zeci de companii publice, printre care Deere & Co. sau Republic Services Inc.

Bill şi Melinda Gates au anunţat pe 3 mai că vor divorţa

De asemenea, Bill și Melinda Gates se numără printre cei mai mari deținători de terenuri din SUA. Averea cuplului Gates este de 145,4 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg Billionaires.

Bill şi Melinda Gates au anunţat pe 3 mai că vor divorţa, după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, scrie digi24.ro.

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Ei nu au semnat niciodată un acord prenupțial, dar au un „contract de separare”, care stipulează modul în care își vor împărți averea în caz de divorț, potrivit Business Insider, care citează TMZ.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 06 mai 2021, 09:25 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă