Măsuri pentru litoral și zonele de munte, anunțate cu o zi înainte de weekend: ”Vom lua decizii ferme”

Publicat: 03 iul. 2020, 15:48 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Măsuri pentru litoral și zonele de munte, anunțate cu o zi înainte de weekend: ”Vom lua decizii ferme”

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat că vor fi formate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor care vor acționa pe litoral și în zonele de munte frecventate de turiști.

„Pe litoral și la munte vor fi prezente echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări.

Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală.

Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună.

Vom avea o linie Telverde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate ca să putem acționa.

Unde vom constata încălcări ale legii vom lua măsuri ferme.

Pentru litoral vor fi detașate echipaje din țară.

Vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile”, a anunțat Despescu.

Sedință de urgență la Palatul Victoria

Premierul Orban a convocat vineri dimineaţa, de la ora 9.00, o şedinţă de lucru cu miniştrii şi şefii de instituţii cu atribuţii de control în contextul crizei COVID-19. La finalul şedinţei, oficialii vor anunţa dacă se impun noi măsuri.

Întâlnirea de la Guvern, una uzuală, a avut loc în contextul în care în ultima săptămână numărul de îmbolnăviri s-a situat zilnic peste 350 de noi cazuri. Joi au fost raportate 450 de cazuri noi, un record al ultimei perioade.

România se află în a doua lună de stare de alertă care va expira la jumătatea lunii iulie. Guvernul a ridicat majoritatea restricţiilor, cu excepţia deschiderii restaurantelor şi a sălilor de spectacole.

În continuare sunt obligatorii purtarea măştii şi menţinerea distanţării sociale.

Publicat: 03 iul. 2020, 15:48 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Pe aceeași temă