Pacienții infectați cu coronavirus care experimentează halucinații: „L-am văzut pe diavol și l-am întrebat: Poți să-mi dai o altă șansă?”

Publicat: 30 Jun. 2020, 13:29 Arhiva

Mai mulți pacienți care erau infectați cu noul coronavirus susțin că ar fi experimentat halucinații în timp ce erau internați în spital. Declarațiile sunt șocante!

Potrivit Digi24, care citează publicația The New York Times, mai multe persoane ar fi experimentat halucinații, confuzie, chiar și deliruri paranoide în saloanele de Terapie Intensiv, acolo unde erau internați.

De exemplu, o persoană de 31 de ani, pe nume Kim Victory, susține că s-a confruntat cu diferite stări psihotice. Aceasta fusese internată la ATI pentru insuficiență respiratorie severă cauzată de noul coronavirus. Într-o noapte, un bărbat a povestit că în halucinațiile sale l-ar fi văzut chiar și pe Diavol. Altul, își scosese tubul de respirație al ventilatorului, a căzut de pe scaun și s-a trezit pe podea.

„A fost atât de real și am fost atât de speriată”, a declarat aceasta, după recuperare.

Specialiștii spun că persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus pot avea probleme pe termen lung, care pot duce chiar și la demență, arată sursa citată.

Experiențele halucinante ale unor pacienți internați la ATI

Rapoartele arată că două treimi din pacienții care suferă din cauza coronavirusului și sunt internați la Terapie Intensivă au experimentat halucinații în diferite moduri. De la ”delir hiperactiv” până la ”delir hipoactiv”.

„Există un risc crescut pentru deficiențe cognitive temporare sau chiar permanente. Este mai grav decât își dau seama oamenii”, a spus dr. Lawrence Kaplan, medic psihiatru.

„Am fost într-o fază paranoică unde am crezut că există un fel de conspirație împotriva mea, că mă țin cu forța în spital”, a spus Ron Temko, care a stat 60 de zile în spital.

Un alt bărbat care a fost intubat în spital, de 57 de ani, Anatolio José Rios a avut și ele momente halucinante.

„Am văzut oameni care stăteau pe podea ca și cum ar fi morți în ATI. Doctore, vedeți asta? Vor să mă omoare. O, Dumnezeule, a fost înspăimântător”, povestea el.

„L-am văzut pe diavol și l-am întrebat: „Poți să-mi dai o altă șansă?” și el a spus: „Da, dar știi prețul”, și-a amintit acesta. „Acum cred că știu că prețul a fost tatăl meu”, povestea bărbatul.

„Am avut insomnie din cauza febrei, iar atunci când adormeam aveam experiențe fantasmagorice care nu seamănă sub nicio formă cu visele, ci cu halucinațiile. L-am văzut, literalmente, pe tatăl meu (n.red – guvernatorul Mario Cuomo, decedat în 2015) stând pe marginea patului. Totul din cauza febrei, corpul tău o ia razna, pur și simplu”, a conchis el.

Publicat: 30 Jun. 2020, 13:29 Arhiva
Pe aceeași temă