Marcel Vela, anunț pentru români. Ce ar putea să se întâmple după 15 iunie

Publicat: 04 Jun. 2020, 08:23 Arhiva

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț important pentru toți românii. Este vorba despre data de 15 iunie, când ar trebui luate alte măsuri.

Ministrul Marcel Vela susține că din data de 15 iunie există posibilitatea să se reia zborurile către și dinspre Marea Britanie, iar prevederea conform căreia oamenii care se întorc din străinătate să fie izolate la domiciliu ar putea fi modificată.

”Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat Marcel Vela, potrivit Mediafax.

Dragi prieteni, Aveam o restanță la dumneavoastră. Oricât de multe lucruri sunt de făcut, momentul acesta pe care îl împărtășesc cu voi este unul la care țin foarte mult. Deja discuțiile noastre au devenit un obicei de la care nu vreau să mă abat. Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Vă doresc o seară minunată! Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 3 iunie 2020

După 1 iunie, Ministrul Marcel Vela susține că dacă totul merge bine, am putea avea două măsuri de relaxare

După data de 1 iunie 2020, dacă totul va decurge bine în contextul pandemiei de coronavirus, atunci vor mai putea exista două etape de relaxare a măsurilor. Prima măsură de relaxare ar putea avea loc după data de 1 iunie, iar cea de-a treia măsură de relaxare ar putea avea loc după data de 15 iunie, potrivit declarațiilor ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Copii, adulți, bătrâni, cu toții am răbdat. Tocmai când să ne bucurăm de aceste relaxări este păcat să intrăm în izolare. Atunci cred că este cel mai potrivit să fim responsabili, să mai avem puțină răbdare, să nu credem că virusul nu există sau să credem că nu avem cunoscuți asimptomatici de la care se poate lua infecția”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, potrivit dcnews.ro.

„Răbdarea și responsabilitatea sunt principalele sfaturi, măsuri, argumente pe care eu le recomand cetățenilor, astfel încât de la 1 iunie să avem posibilitatea optimistă că putem să trecem la al doilea nivel de relaxare. Și atunci să fim cu măsură, să fim înțelegători, pentru ca din 15 iunie să trecem la al treilea nivel de relaxare. Ține de înțelepciunea și de responsabilitatea fiecăruia, pentru că împreună putem reuși”, a mai spus Marcel Vela.

 

Publicat: 04 Jun. 2020, 08:23 Arhiva
Pe aceeași temă