Marcel Vela, despre ce se va întâmplă după 1 iunie! ”Avem posibilitatea optimistă că putem să trecem la al doilea nivel de relaxare”

Publicat: 26 May. 2020, 09:03 Arhiva

Secretarul de stat Marcel Vela a făcut un anunț îmbucurător pentru cetățeni, și anume ce se va întâmpla după data de 1 iunie, dacă totul va decurge bine în contextul pandemiei de coronavirus.

Din data de 15 mai 2020, în România s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, astfel existând o relaxare a măsurilor impuse de autorități. Românii pot circula în prezent fără declarație pe propria răspundere în localitate, dar păstrând încă distanțarea socială și purtând mască de protecție.

De asemenea, cei care pleacă din localitate, trebuie să aibă declarația pe propria răspundere, unde notează motivul și locul deplasării.

Ce se va întâmpla după data de 1 iunie. Precizările ministrului Marcel Vela

După data de 1 iunie 2020, dacă totul va decurge bine în contextul pandemiei de coronavirus, atunci vor mai putea exista două etape de relaxare a măsurilor. Prima măsură de relaxare ar putea avea loc după data de 1 iunie, iar cea de-a treia măsură de relaxare ar putea avea loc după data de 15 iunie, potrivit declarațiilor ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Copii, adulți, bătrâni, cu toții am răbdat. Tocmai când să ne bucurăm de aceste relaxări este păcat să intrăm în izolare. Atunci cred că este cel mai potrivit să fim responsabili, să mai avem puțină răbdare, să nu credem că virusul nu există sau să credem că nu avem cunoscuți asimptomatici de la care se poate lua infecția”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, potrivit dcnews.ro.

„Răbdarea și responsabilitatea sunt principalele sfaturi, măsuri, argumente pe care eu le recomand cetățenilor, astfel încât de la 1 iunie să avem posibilitatea optimistă că putem să trecem la al doilea nivel de relaxare. Și atunci să fim cu măsură, să fim înțelegători, pentru ca din 15 iunie să trecem la al treilea nivel de relaxare. Ține de înțelepciunea și de responsabilitatea fiecăruia, pentru că împreună putem reuși”, a mai spus Marcel Vela.

Publicat: 26 May. 2020, 09:03 Arhiva
Pe aceeași temă