Ludovic Orban, anunț important: ”Suntem într-o perioadă de risc major”

Publicat: 01 Aug. 2020, 16:15 Arhiva

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj important, după ce țara noastră a înregistrat din nou peste 1000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Oficialul a transmis faptul că în acest moment, România se află într-o perioadă cu un risc major. Virusul nu a fost gestionat precum ar fi trebuit și nici nu a putut fi dispusă o măsură pentru miile de oameni care au fost contacți pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. De asemenea, de la 1 august, premierul a anunțat că se vor face mai multe detașări la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară care se confruntă cu o lipsă de personal.

”Suntem într-o perioadă de risc major, timp de 3 săptămâni Guvernul a fost lipsit de pârghiile legale pentru a-și putea face treaba. Nu am putut gestiona virusul, nu am putut dispune nicio măsură pentru zecile de mii de persoane care au fost contacți pentru persoanele infectate”, a declarat Ludovic Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Ludovic Orban: ”Niciun manager nu va mai putea să invoce lipsa de personal”

”Foarte multe spitale, DSP-uri au avut grave probleme de personal. Vor fi zeci de detașări începând de astăzi, prin ordin de comandant. Niciun manager nu va mai putea să invoce lipsa de personal. DSP-urile au fost aduse aproape în moarte clinică în timpul pandemiei. A trebuit să refacem toate aceste colective, să aducem resurse umane, este un proces continuu. Nu vom ezita să luăm decizii drastice acolo unde managerii nu-și fac treaba. Începând de astăzi, există resurse umane la DSP-uri”, a mai spus premierul.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 1225 de cazuri noi și 36 de decese

Bilanț coronavirus România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1225 de cazuri noi de infectare și 36 de decese. De asemenea, la ATI sunt 401 pacienți internați. Până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Toate cele 36 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În străinătate, 123 de cetățeni români au murit din cauza virusului. Alte 189 de persoane s-au vindecat, iar în total au fost confirmați 5486 de cetățeni români ca fiind pozitivi cu noul coronavirus.

Publicat: 01 Aug. 2020, 16:15 Arhiva
Pe aceeași temă