Avertismentul imunologului Anthony Fauci: „Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii…”

Publicat: 01 Aug. 2020, 14:26 Arhiva

Imunologul Anthony Fauci a tras un semnal de alarmă în privința vaccinului anti-coronavirus.

Cel care este vocea rațiunii științifice din Statele Unite ale Americii, Anthony Fauci, a tras un semnal de alarmă cu privire la vaccinurile care sunt dezvolate de Rusia și China. Imunologul spercă ca aceștia să testeze vaccinurile înainte de a fi administrate. În timpul unei audieri în Congres, el a spus: „Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”.

De asemenea, expertul consideră faptul că Statele Unite ale Americii nu vor fi nevoite să depinde de vaccinurile altor țări, potrivit hotnews.ro. Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării. În acest moment, trei vaccinuri care sunt dezvoltate în statele occidentale sunt în ultima fază a studiului.

„Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat Anthony Fauci.

Sursă foto: captură video Youtube

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 1225 de cazuri noi și 36 de decese

Bilanț coronavirus România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1225 de cazuri noi de infectare și 36 de decese. De asemenea, la ATI sunt 401 pacienți internați. Până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Toate cele 36 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În străinătate, 123 de cetățeni români au murit din cauza virusului. Alte 189 de persoane s-au vindecat, iar în total au fost confirmați 5486 de cetățeni români ca fiind pozitivi cu noul coronavirus.

Publicat: 01 Aug. 2020, 14:26 Arhiva
Pe aceeași temă