Locul in care ploua cu peste! Locuitorii cred ca asista la o minune de fiecare data cand are loc fenomenul VIDEO

Publicat: 01 apr. 2019, 09:32 Autor: madalina m. Life

Localnicii povestesc despre acest fenomen ca se petrece in fiecare an. Se intampla chiar si de mai multe ori, la finalul lunilor de primavara.

Locul in care ploua cu peste este Honduras. Mai exact, in Yoro se intampla de cel putin o data pe an sa se manifeste o astfel de ploaie neobisnuita. Localnicii o numesc miraculoasa, iar foarte multi oameni de stiinta s-au chinuit sa gaseasca un raspuns pentru fenomenul straniu.

Desi poate suna mai mult ca o legenda, in acest loc inca ploua cu peste. Fenomenul este cat se poate de real si se manifesta in fiecare an. Pentru ca oamenii care traiesc acolo sunt foarte saraci, e un moment de sarbatoare pentru ei. Semnifica acel moment al anului cand mananca peste.

Ploaia de pesti apare doar dupa o furtuna foarte mare si care poate provoca si daune. Locuitorii din Yoro, unul dintre departamentele din Honduras, povestesc ca pestii incep pur si simplu sa pice din cer. In lunile mai si iunie, localitatea e inundata in anumite portiuni de vietatile care pica la sol.

Locul in care ploua cu peste VIDEO

Locul din lume in care ploua cu peste

Pestii pe care localnicii ii aduna mai apoi cu ajutorul cosurilor sunt similari sardinelor si au o culoare argintie. Au mici dimensiuni si in mod straniu nu provin din cursurile de apa ale regiunii respective din Honduras. Multi sunt de parere ca au de-a face, an de an, cu interventia divina si se roaga ca miracolul sa se infaptuiasca si in viitor. Par de pe alta planeta, dar sunt cele mai uimitoare locuri de pe Pamant

Savantii au gasit ca explicatie pentru producerea unor astfel de fenomene furtunile puternice si mai ales tornadele marine. Totusi, teoria a fost rapid desfiintata, pentru ca o astfel de tornada nu poate transporta atat de multi pesti pe o suprafata prea mare. Mai mult, atunci cand ploua cu pesti in Yoro, vietuitoarele nu provin din zona. Testele au mai aratat ca specia de pesti ar fi originara din Oceanul Atlantic, situat la 160 kilometri distanta.

O alta teorie prin care oamenii de stiinta au incercat sa explice aparita fenomenului straniu a fost cea potrivit carora pestii care pica din cer in Honduras de fapt au origini subterane. O echipa de la National Geographic a constatat, in anii ’70, ca toti pestii aflati la sol erau orbi. S-ar parea ca acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca traisera mult timp in locuri lipsite de lumina solara.

(sursa: livescience.com)

Publicat: 01 apr. 2019, 09:32 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă