Locul din lume in care inca este anul 2018! De ce se sarbatoreste Revelionul in luna august

Publicat: 04 Mar. 2019, 09:24 News 1

Locuitorii dintr-un orasel inca traiesc in anul 2018. Desi pare absolut ireal, mai ales ca deja suntem in martie 2019, ei nu vor avea Revelionul decat peste cateva luni.

Mai exact, este vorba despre orasul Berchules, acolo unde inca este anul 2018. Locul e unic in lume, pentru ca oamenii de acolo celebreaza trecerea dintre ani in luna august, si nu la finele lui decembrie, cum se obisnuieste.

Oraselul este situat in regiunea andaluza Alpujarras, in Spania. Cei din Berchules sarbatoresc Anul Nou in primul weekend din luna august. Traditia foarte bizara dateaza de 25 de ani si se pare ca nu lucrurile nu se vor schimba prea curand.

Mai ales ca pentru locuitorii de acolo inca este anul 2018. S-ar parea ca totul ar fi inceput la finalul anului 1993. Atunci cand se pregateau sa intre in Noul An, intregul oras a ramas fara curent electric.

In oraselul din Spania inca este anul 2018!

„Era 11 seara. Inainte de pra 20:00 absolut toate luminile s-au stins. Am luat cina la lumina lumanarii, iar timp de ore la rand am ascultat muzica pe un radio cu baterii, pe care parintii mei l-au adus din Germania. Nu eram obisnuiti sa ascultam radio, pentru ca ne uitam mereu la televizor. Insa, in acea noapte, a fost foarte util!”, si-a amintit Ismael Padilla Gervilla, primarul din Berchules.

Locul din lume in care inca este anul 2018

Chit ca defectiunea a fost remediata, inceputul anului 1994 a fost unul prost pentru localnicii din Berchules. Oamenii au descoperit ca au fost pacaliti de catre compania de energie electrica, banii fiindu-le furati. „Am decis sa asteptam pana in august, pentru ca barurile, restaurantele, magazinele si cluburile sa se recupereze dupa furtuna din 31 decembrie, dar si sa putem profita de pe urma turismului”, a mai spus primarul.

Orasul este situat la 1.320 de metri deasupra nivelului marii, la poalele muntelui Sierra Nevada si este un loc nu tocmai accesibil. In 2018, peste 10.000 de locuitori de acolo au celebrat Revelionul in luna august. Pregatirile incep mereu foarte devreme, unii dintre oameni avand nevoie de ragaz inca din ianuarie.

(sursa: bbc.com)

Publicat: 04 Mar. 2019, 09:24 News 1
Pe aceeași temă