Instagramul are efecte negative destul de grave. Poate duce chiar la depresie și anxietate

Publicat: 03 Mar. 2019, 16:24 News 1
Instagramul are efecte negative destul de grave. Poate duce chiar la depresie și anxietate

Platforma online care a depășit un miliard de utilizatori în lume are efecte dezastruoase asupra noastră.

Instagramul are efecte negative destul de grave. Psihologul Lenke Iuhoş trage un semnal de alarmă, mai ales în rândul tinerilor si a adolescenților pentru că folosirea intensă a Instagramului poate duce la anxietate, depresie, singurătate și poate afecta calitatea somnului.

„Cunoaşterea persoanelor noi de pe Instagram, ştiri noi, poze ca la carte, doar gândul asupra lor e capabil să provoace nelinişte profundă în cazul persoanelor vulnerabile. Stresul acela necontrolat, care dispare doar atunci când e vizualizată o postare, dă impuls neliniştii fără a ştii măcar de ce.

Instagramul are efecte negative destul de grave

Instagramul are efecte negative destul de grave

Oamenii care îşi trăiesc viaţa mai mult în mediul online au tendinţa de a trata viaţa reală numai pe fugă. Se bucură când primesc calificative în mediul online şi nu prea îi mai interesează opinia oamenilor despre ei în viaţa reală.

Instagram-ul, mai nou, oferă o imagine distorsionată, în sensul că sunt evidenţiate, tăiate din context, doar momentele în care zâmbim pentru câteva secunde, clipe percepute de mulţi ca un model care se poate îndeplini, drept pentru care stările de anxietate au crescut exponenţial.

Adulţii şi adolescenţii, în special femeile şi tinerele fete, se pot simţi nesigure în pielea lor, văzând versiunea falsă a perfecţiunii altcuiva. Acest lucru poate duce la un nivel mai scăzut al satisfacţiei de viaţă şi poate afecta drastic starea de spirit a unei persoane.

O postare poate să genereze aşteptări nerealiste la tinerii vizitatori. Imaginile, dar mai ales poziţiile de fotografii formează percepţia sinelui prin asemănarea propriului corp cu poze care, de multe ori, sunt aranjate în aşa fel încât, cel care apare în poză, să fie versiunea lui cea mai înaltă.

Mulţi nu au încercat încă să vizualizele Instagram-ul cu detaşare, ca o versiune mai sănătoasă a propriei vieţi, prin propriul stil” a spus psihologul Lenke Iuhoş, potrivit Mediafax.

Publicat: 03 Mar. 2019, 16:24 News 1
Pe aceeași temă