Lockdown până pe 18 aprilie. Statul care a extins restricțiile

Publicat: 23 Mar. 2021, 09:23 Arhiva

Autoritățile din Germania au decis ca lockdown-ul să fie extins până în data de 18 aprilie. În cursul zilei de marți a fost făcut anunțul. A crescut rata de infectare cu noul coronavirus.

O veste nu foarte îmbucurătoare. Statul german a decis ca lockdown-ul să fie extins până în data de 18 aprilie 2021, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți de către cancelarul Angela Merkel. Cetățenilor le este recomandată șederea acasă în timpul sărbătorilor Pascale. Noile tulpini ale coronavirusului au început să se răspândească repede, iar potrivit specialiștilor, numărul de cazuri per suta de mii de locuitori a ajuns la 107. În weekend, peste 3000 de cetățeni erau internați la ATI. Oamenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie (interzis mai mult de 5 participanți), Guvernul cere bisericilor să țină slujba de Paște online, iar magazinele nu se închid, chiar dacă Cancelarul a cerut acest lucru.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel, arată Mediafax.

Măsuri dure în Bulgaria

Noi măsuri dure în țara vecină cu România. În ultima perioadă, Bulgaria a înregistrat o creștere mai mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind a patra țară din Uniunea Europeană care are cel mai mare număr de decese care au fost raportate în ultimele două săptămâni.

Capitala Bulgariei, Sofia, este pe cale să intre în lockdown începând de vineri, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut drastic în ultima perioadă, iar țara se află pe locul patru în Uniunea Europeană în privința numărului de decese raportate în ultimele două săptămâni. În curând vor fi aprobate restricțiile care vor fi valabile începând cu ziua de vineri. Centrele comerciale, restaurantele, şcolile, grădiniţele și toate locurile culturale din Sofia și din regiunea Capitalei vor fi închise.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 23 Mar. 2021, 09:23 Arhiva
Pe aceeași temă