Horațiu Moldovan, anunțul de care se temea toată lumea: „Va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice”

Publicat: 28 mai 2020, 12:56 Autor: Loredana Arhiva
Horațiu Moldovan, anunțul de care se temea toată lumea: Va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a spus ca o singura zi de crestere nu este motiv de ingrijorare foarte mar, dar daca vor fi mai multe astfe de zile, clar, relaxarea a dus la agravarea situatiei.

„Masurile care au fost luate au fost juste. Daca ne uitam, in aceste moment exista un curent de opinie in spatiul public daca nu cumva masurile luate au fost inutil de aspre.

Aceasta realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arata ca e un lucru delicat si ca cu epidemia trebuie sa fim foarte prudenti.

Masurile luate au fost justificate, relaxarea comporta un risc.

Este un argument din viata, din fericire moderat, a fi prudenti in relaxare este esential. Si totdeauna va fi posibil sa facem si masuri inverse. Daca apar mai multe focare va trebui sa ne intoarcem la masuri mai drastice. Sper sa nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a intelege populatia cat de importante sunt aceste masuri si in niciun caz sa nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obtinut pana acum”, a mai spus profesorul Moldovan, scrie fabricatinromania.info.

Raed Arafat, reacție fermă: „Nu vreau să-mi asum eu niște lucruri!”

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, însă redeschiderea mall-urilor nu va fi posibilă.

Într-un interviu la Antena 3, șeful DSU a declarat că mall-urile nu vor fi deschise de la această dată.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 iunie. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii. La hotel nu e problemă – și acum se poate merge la hotel.

Continuarea aici.

Publicat: 28 mai 2020, 12:56 Autor: Loredana Arhiva
Pe aceeași temă