Gina Lollobrigida, secretul frumusetii la varsta de 90 de ani

Publicat: 04 Jul. 2019, 16:44 News 3

Frumosa actrita italiana, care este considerata un etalon de frumusete, a implinit astazi frumoasa varsta de 90 de ani.

Gina Lollobrigida, secretul frumusetii. Nu multa lumea stie ca Gina a fost sculptor si fotojurnalist, pe langa actrita de succes. In anii 50-60 aceasta a atins apogeul carierei sale.

Actrita a fost cunoscuta pentru rolurile din ‘Le Grand Jeu’, ‘Venere Imperiale’, ‘Buona Sera, Mrs. Campbell’ si multe altele. A fost un adevart Veritabil sex-simbol, fiind numita “Lollo” si a fost starul planetar de la inceputul anilor 50.

Gina Lollobrigida, secretul frumusetii la varsta de 90 de ani

Gina Lollobrigida, secretul frumusetii

Chiar marea sa rivală, Marilyn Monroe, i-a facut, indirect, cele mai frumoase complimente, apreciindu-i frumusetea orbitoare: „Eu sunt Lollobrigida americană”.

Secretul frumusetii Ginei Lollobrigida

Orson Welles i-a dedicat divei un portret si cu ocazia aniversarii sale a fost felicitata de presedintele Italiei, Sergio Mattarella. In mod normal, la aceasta varsta se face urarea „Sa ajungi la 100 de ani” insa este prea putin pentru ea pentru ca are gene bune, matusa ei paterna, Chelidonia Merosi, traind pana la 112 ani.

Genele bune constituie unui dintre secretele frumusetii sale. Un altul ar fi iubirea, dupa cum spunea deseori chiar ea: „Iubirea este cea mai buna cosmetica”.

In tinerete, aceasta cantarea 50 de kilograme la o inaltime de 1.65 m, avand o talie de invidiat, de viespe, de doar 59 de cm, fiind invidiata de toate femeile.

Gina Lollobrigida biografie

Actrita s-a nascut la 4 iulie 1927 la Subiaco, localitatea in care vazuse lumina zilei, intr-o familie modesta. Insa de mica a fost atrasa de mediul artistic, invatand sa cante si sa deseneze si participand la concursuri de frumusete.

A facut multe eforturi pentru a putea studia, vanzand caricaturi in carbune, fiind primul semn ca exista talent pentru fotorgafie si sculptura, pe care le-a explorat cativa ani mai tarziu.

Gina Lollobrigida a participat la Miss Roma si Miss Italia, alaturi de alte viitoare stele ale cinematografiei italienesti: Lucia Bosé, Gianna Maria Canale, Eleonora Rossi Drago si Silvana Mangano.

Gina Lollobrigida – filme

A inceput cu roluri mici pana cand a devenit protagonista, la inceputul anilor 50, in mai multe precum capodopera Achtungh! Banditi! de Carlo Lizzani sau Altri tempi de Blasetti la Il processo di Frine.

In 1952 a interpretat rolul lui Adeline, ghicitoarea care i-a prevazut un destin fantastic lui Fanfan la Tulipe. Filmul a fost un real succes, iar Gérard Philipe i-a multumit pentru asta.

Chiar a reusit sa primeasca rolul lui Pauline Borghèse, sora preferata a lui Napoleon, Jean Delannoy avand totala incredere in ea. Inafara de acestea, a mai interpretat roluri si in La mer à boire de Renato Castellani, Il tesoro dell’Africa de John Huston, Trapez, Sacru si profan de John Sturges si La donna più bella del mondo.

Copiii Ginei Lollobrigida

In 1949, s-a casatorit cu medicul sloven Milko Skofic iar impreuna au avut un fiu, pe Skofic, Jr. fiind singurul copil al actritei. Cei doi fost casatoriti mai bine de 20 de ani, inainte de a divorta in 1971.

Milko chiar a renuntat la meseria sa pe vremea cand erau casatoriti pentru a-i deveni manager. Pana cand au divortat, cei doi s-au mutat din Italia in Toronto, Canada.

Publicat: 04 Jul. 2019, 16:44 News 3
Pe aceeași temă