Celebra actriţa Helen Mirren va primi Ursul de Aur pentru întreaga carieră, la Berlinale 2020

Publicat: 04 Dec. 2019, 14:52 Vedete

Actriţa de teatru și film va primi Ursul de Aur pentru întreaga carieră la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de la Berlin, care va avea loc în perioada 20 februarie – 1 martie 2020, potrivite The Hollywood Reporter.

Anunțul a fost făcut de organizatorii festivalului german miercuri.

Gala de premiere va avea loc pe 27 februarie 2020 și va mai include o retrospectivă a filmelor lui Mirren, inclusiv „The Queen” (2007), „The Long Good Friday” (1980), „The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” (1989), „The Last Station” (2009) și „The Good Liar” (2019).

„Helen Mirren este o personalitate puternică, ale cărei roluri au fost întotdeauna impresionante. Ne-a surprins mereu cu interpretările unor personaje complexe, fie că a fost Chris din «Calendar Girls» sau regina Elizabeth a II-a din «The Queen», portretizările au acoperit o gamă de femei puternice și este o mare plăcere pentru noi să îi oferim Ursul de Aur onorific pentru întreaga carieră”, a spus Mariette Rissenbeek, director executiv al Berlinalei.

Mirren, în vârstă de 74 de ani, recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din „Regina/ The Queen”, a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva Emmy şi BAFTA. Mirren a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din „The Madness of King George”, „Gosford Park” şi „The Last Station”. De asemenea, Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003, iar, în 2013, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Anul acesta, premiul Ursul de Aur pentru întreaga carieră i-a revenit actriței de film şi televiziune britanică Charlotte Rampling.

Publicat: 04 Dec. 2019, 14:52 Vedete
Pe aceeași temă