Oamenii de știință și experții de la Organizația Mondială a Sănătății au tras un semnal de alarmă în privința noului coronavirus.
Potrivit hotnews.ro, nu ar exista dovezi conform cărora să susțină declarațiile medicului din Italia care a mărturisit că noul coronavirus și-ar fi pierdut din putere. Experții spun că profesorul Alberto Zangrillo, șeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, nu ar avea dreptate în ceea ce spune.
Medicul a spus că virusul ”nu mai există din punct de vedere clinic”. Epidemiologul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, dar și alți experți susțin că medicul din Italia, care s-a luptat cu noul coronavirus în Lombardia, una dintre cele mai afectate zone din lume, nu ar avea bază științifică în ceea ce spune.
„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii, nu s-a schimbat”, a spus Maria Van Kerkhove, epidemiolog OMS.
Coreea de Sud a reactivat restricțiile în Seul și în suburbiile acestuia, după înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului noilor cazuri de COVID-19, a anunțat ministrul sănătății Park Neung Hoo.
Anunțul a fost făcut după o ședința de criză prezidată de către premierul sud-coreean Chung Sye Kyun. Instituțiile publice, inclusiv muzeele și teatrele, vor fi închise imediat până la 14 iunie. „Următoarele două săptămâni sunt esențiale”, a adăugat Park Neung Hoo.
Autoritățile sud-coreene începuseră ridicarea restricțiilor impuse pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2. Totuși, ele au fost alertate recent de apariția unui nou focar, de această dată în centrul de distribuție a corespondenței din Bucheon, o suburbie a capitalei Seul, relatează Euronews. Până joi dimineață au fost confirmate peste 80 de cazuri în rândul angajaților și al persoanelor cu care au intrat în contact. Peste 4.000 de persoane au fost testate.