George Ivașcu, actorul care-l interpretează pe “Pelicanul” în “Clanul”, serialul difuzat la Pro Tv, dezvăluiri de pe platourile de filmare.
George Ivașcu, actorul care-l interpretează pe “Pelicanul” în “Clanul”, serialul difuzat la Pro Tv, în fiecare luni, de la 20.30, a dezvăluit detalii de pe platourile de filmare despre ultimul sezon, 4.
Îndrăgitul actor ne-a recunoscut că îi este foarte greu să vorbească incorect gramatical, așa cum este textul lui, și că de multe ori s-a întâmplat ca soția să îi atragă atenția atunci când și acasă rostea cuvintele la fel ca la filmări.
George Ivașcu este însă foarte atent să nu vorbească așa și în fața studenților săi, el fiind profesor la UNATC.
El a dezvăluit cum decurg filmările pentru sezonul 4, ce se întâmplă cu personajul lui, cum evoluează. Mai mult, actorul spune că unii dintre studenți i-au cerut permisiunea să vină și ei pe platourile de filmare. I-a luat cu el, iar o parte dintre ei au apărut în diverse scene.
Telespectatorii sunt triști… că e ultimul sezon “Clanul”.
Da, foarte mulți. “Suntem îndrăgostiți de serial. Cum adică să nu mai putem vedea?”. Sunt prieteni de-ai mei care mi-au spus odată, când am fost la aniversarea unuia dintre ei, aceste două familii… lunea, când se difuzează, în primul rând se sunau unii pe ceilalți, și se uită la serial. E foarte, foarte viu și foarte apreciat, acest serial.
Mulți din cei care mă opresc pe stradă, din cei care vor să facă fotografii, spun că e cel mai bun serial. Dar, de fapt e un film, fiindcă, după cum vedeți, durata unui episod, este cât chiar un film artistic ca și durată. Dar da, mulți spun că este cel mai bun serial din ultimii ani, făcut în România.
“PeliCLANUL”, ce se întâmplă cu el?
Nu pot să divulg foarte mult decât că, iată, evoluția acestui Pelican…. care era pus locotenent lui Bebe Măcelarul, după cum vedeți… își face “PeliCLANUL” lui. Și ce pot să vă spun, e că în cele 3 sezoane pe care le-ați urmărit atunci cu toți cei care dispar din peisaj din cauza Pelicanului, așa, cu tot umorul lui cu tot, farmecul pe care îl are el ca personaj, Domnule, râzi- râzi, dar la un moment dat nu știi cine sare în aer din cauza lui și îl omoară.
Așadar își continuă demersul ăsta, pot să vă spun… ca să nu dau din casă, își continuă demersul de a-și întări PeliCLANUL și mai ales acela de a rămâne în dispută directă cu Bebe Măcelarul.
Peripeții aveți? Că voi mereu aveți… Iulică și Pelicanul.
Dumnezeule! Imense, imense! Prima pe care pot s-o spun este că acești 2 mafioți, Pelicanul și Iulică intră la propriu în rahat, în sensul că oricât ar fi de șmecheri, oricât ar fi de descurcăreți, așa, până la urmă li se înfundă și lor, ca să nu zic mai mult…
Multe urmăriri și foarte multe cascadorii pe care le-a făcut! Le spuneam colegilor regizori, zic “aha, m-ați prins acum!”. Mai ales că între ei au fost și studenți. “Acum vă răzbunați pe mine, nu?” Uitați-vă cu atenție și vedeți că într-adevăr, fiecare din colegii mei, fac performanțe actoricești de mare calitate.
Este greu să vorbiți așa incorect?
Înfiorator de greu. Mi s-a mai întâmplat, spre exemplu, chiar soția a sesizat un moment. “Vorbești exact invers”. Am zis “Iartă-mă, dar acum sunt pus în situația de a vedea, de a asuma, un mecanism de gândire specific al Pelicanului, care este exact invers”. El are o logică imbatabilă, nu ies cuvintele care trebuie, dar el e perfect logic. Trebuie să fiu foarte atent că, mai ales totuși, fiind și profesor, nu pot să mă duc la cursuri să vorbesc așa…. decât spre amuzamentul cel mult al studenților.
Studenții nu vă întreabă despre serial, despre rol, nu sunt curioși?
Ba da! Ba da! Și cu bucurie pot să vă spun că foarte mulți dintre ei cer permisiune, dacă pot să vină și pe platoul de filmare și au tot fost la diverse scene. Totuși, aici, în distribuția asta trebuie să recunoaștem că sunt actori foarte buni și atunci eu cred că au de învățat. Și ei sunt dispuși să vină, mai ales că totuși, participă la filmările unui serial de mare succes, da? Ei au venit, și apar în diverse secvențe.
Cum vă odihniți, cum vă relaxați?
Sincer, la programul pe care îl am, recunosc că felul de a mă relaxa e acela de a mă odihni și nu mă refer în sensul de a dormi, ci pur si simplu de a ma retrage într-un fel în zona de confort care înseamnă să ascult muzică. Și eu, dacă mă întreabă cineva ce hobby am, spun că cel mai mult îmi place să călătoresc și recunosc că atunci când sunt deosebit de stresat, mă sui la volan, iau la propriu cuvântul auto turism.
Și mă plimb pentru a mă relaxa, plăcându-mi foarte mult călătoriile. Din cauza sau datorită programului dens pe care-l am ultima perioadă, n-am apucat să plec cum făceam de obicei… fiind pe 14 ziua soției mele, 15 ziua mea. De obicei noi plecam într-o călătorie și ne serbam ziua undeva unde mai învățăm ceva, pentru că de obicei mergem în excursii culturale, adică în zone importante în care să mai și vizităm.
Și anul acesta nu ați apucat să plecați pe undeva.
Nu am apucat din cauza programului meu.
Și cum o “împăcați” pe soție?
Probabil că în aprilie, când vom termina filmările, poate de Paște. Cu siguranță o să recuperăm perioada asta.
Se apropie și 8 martie. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ați făcut vreodată unei femei?
Nu un cadou fizic. Cadoul este acela de a ieși împreună cu cele 2 doamne din viața mea, mama și soția, și de a ne povesti lucruri care realmente fac parte din viața noastră. Și asta e cel mai frumos cadou acela de aloca timp familiei mele și celor 2 doamne din viața mea.
Bănuiesc că ambele urmăresc “Clanul”. Vă critică, vă felicită?
Nu mă critică, din contra. Ce pot să vă zic este că mama…totuși fac profesia de 30 de ani, când îi place ceva, spune “Vai, ce mi-a plăcut aia”. Când ceva poate nu i-a plăcut, ca să spună ceva bun… zice întotdeauna, “Vai, George, ce frumos ești!”. De câte ori îmi spune “Geroge, ce frumos esti”, e clar că n-a fost foarte clar, dar totuși să spună ceva bun…
Nu mă critică dar, “Ești foarte frumos, George”. Adică ok, dai bine pe sticlă. Cu soția, fiind totuși regizor de profesie, discuțiile sunt întotdeauna foarte echilibrate, pentru că analizează lucrurile.
Nu toate rolurile, că nu ai cum, sunt, dacă vreți, la nivelul de performanță sau contextul în care ți-ai dorit să fii, că e vorba și de context. Și atunci întotdeauna analizează lucrurile într-un mod echilibrat obiectiv. “Vezi că acolo un pic a fost cam mult sau poate că trebuia să….”. Dar nu e o critică, este pur și simplu o evaluare profesională, să zicem. Care ajută.
Foto: PR Pro TV