EXCLUSIV | Ce i-a spus un șofer lui George Mihăiță, actorul din “Clanul”: “Dumneata ești un om simpatic, cum de joci bruta aia?”

Publicat: 04 mart. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

George Mihăiță, actorul care-l interpretează pe “Bebe Măcelarul” în “Clanul”, serialul de la Pro Tv, este des oprit pe stradă și întrebat de personaj sau de film.

George Mihăiță, actorul din “Clanul”, serialul ce se difuzează în fiecare luni seară, de la 20.30, la Pro Tv, are parte aproape zilnic de situații cu necunoscuți. Îndrăgitul actor ori este oprit pe stradă și întrebat de film sau de personaj, ori în alte activități pe care le face.

Recent, când era în drum spre evenimentul de lansare al sezonului 4 “Clanul”, George Mihăiță a fost întrebat de un șofer, de taxi, cum de poate juca un asemenea rol, pare un om simpatic. Actorul ne-a dezvăluit și el, la început, a fost reticent când I s-a propus rolul, însă ulterior lucrurile s-au schimbat.

George Mihăiță, actor în “Clanul”: „Fac tot ce trebuie să rămân în picioare”

 Ce face domnul George Mihăiță?

Ce să fac… am întârziat la această întâlnire pentru că am avut filmare de noapte. Suntem la episodul 8, ca să spun așa, din ultimul sezon “Clanul”. Se complică lucrurile foarte tare, se strânge lațul în jurul lui Bebe Măcelarul. Dar, așa cum spune el, într-o replică, “fac tot ce trebuie să rămân în picioare”.

Vă este greu să vorbiți atât de incorect?

Extraordinare sunt reacțiile pe stradă. Apropo de asta, mi-a spus o doamnă că pentru ea sunt imigrant, vorbesc altă limbă.

Dar vi se întâmplă să vorbiți și acasă uneori, incorect gramatical?

Se întâmplă altceva. Se întâmplă când repet alt rol să am atitudinea lui Bebe Măcelarul, să tind spre cuvântul pocit pe care îl vorbește Bebe. E greu, pentru că rămâi cu personajul pentru o perioadă cel puțin și are implicarea asupra lucrurilor pe care le faci. Dar în general, mă detașez de Bebe Măcelarul în viața de zi cu zi. Chiar acum veneam cu taxiul și spunea șoferul, după vreo 20 de minute. “Domnule, dumneata ești un om normal, un om simpatic, cum de joci bruta aia?”.

„Mă analizez. De multe ori, de foarte multe ori îmi place de personajul pe care îl interpretez. Aici este meritul lui Anghel Damian”

Și ce i-ați răspuns?

I-am spus că așa sunt cum mă vede el, dar că e un rol de compoziție și că atrage pe orice actor un asemenea rol. Este o provocare extraordinară.

Peripeții ați avut, la filmările ultimului sezon “Clanul”?

Nu, pentru că e mai greu să ai peripeții din cât am filmat eu. Nu, pentru că ești concentrat pe rol, pe scena respectivă, se întâmplă să greșești să zici alt nume. Da, de exemplu, nevastă-mea Jojo, care în film joacă pe “Magda”, la o replică am zis “Îmi vine să o omor pe Vera”.

Este totuși un rol greu… Cum va relaxați după filmări? Cum reușiți să vă detașați de personaj?

Greu și obositor, dar este teribil de frumos. Relaxarea poate fi chiar și între scene, sau după aia când ajung acasă. Uit. Nu total, nu pot spune total că te urmărește personajul, dar vin eu Mihăiță, cel care mă știu și cel care mă știe lumea.

Vă uitați la episoade?

La fiecare!

Vă analizați?

Sigur că da, mă analizez. De multe ori, de foarte multe ori îmi place de personajul pe care îl interpretez. Aici este meritul lui Anghel Damian, că sunt eu în acest serial, el fiind angajatul Teatrului de Comedie, fiind coleg cu mine…. El m-a văzut în roluri negative, în care am luat și premii și știa potențialul meu pe zona asta.
Am fost reticent la început când mi s-a propus și am citit așa din scenariu… Și nu, nu m-a cucerit de la început. Am fost reticent la cantitatea textului, dar mi s-au dat primele 8 episoade cu 2 luni în urmă și eu când am început serialul… cele 8 episoade le știam  pe dinafară.

Publicat: 04 mart. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă