Epidemia de CORONAVIRUS. Tratament experimental anti-coronavirus, testat pe oameni în Statele Unite

Publicat: 27 feb. 2020, 11:30 Autor: Elena Arhiva
Epidemia de CORONAVIRUS. Tratament experimental anti-coronavirus, testat pe oameni în Statele Unite

Epidemia de CORONAVIRUS. Tratament experimental anti-coronavirus, testat pe oameni în Statele Unite.

Un tratament experimental anti-coronavirus este testat pe oameni în Statele Unite. Primul pacient este un american de pe vasul Diamond Princess care a fost oprit din cauza focarului de la bord într-un port din Japonia. Testul cu medicamentul Remdesivir a început la Centrul Medical din Omaha al Universității din Nebraska.

Medicii vor să evalueze siguranța și eficiența antiviralului la adulții diagnosticați cu coronavirus, spune CNN.

La început, pacienților li se administrează intravenos 200 de miligrame de remdesivir. Alte 100 de grame le sunt administrate pe durata de până la 10 zile de spitalizare. Tratamentul experimental este, de asemenea, testat și în China, țara de unde a pornit epidemia.bRemdesivir a mai fost testat pe oameni în cazul Ebola și pe animale în cazurile epidemiilor MERS și SARS.

60 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Statele Unite. Dintre acestea, 42 sunt de pe nava Diamond Princess care a fost pusă în carantină în Japonia, după ce Covid-19 s-a răspândit la bord.

Epidemia de CORONAVIRUS. INFORMAŢII IMPORTANTE PENTRU ROMÂNI

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE. Linia este destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Linia telefonică TELVERDE nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Publicat: 27 feb. 2020, 11:30 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă