Elon Musk vrea sa lanseze bombe nucleare pe planeta Marte! De ce isi doreste misiunea controversata VIDEO

Publicat: 20 Aug. 2019, 21:00 Life

Fondatorul agentiei spatiale Space X nu a renuntat la o idee controversata, pe care a impartasit-o si in fata camerelor de luat vederi.

Celebrul Elon Musk vrea sa lanseze bombe nucleare pe planeta Marte. Nu a renuntat la ideea de a bombarda Planeta Rosie cu rachete nucleare, nici in prezent. Cu 4 ani in urma, acesta a dezvaluit in cadrul unui show de televiziune si de ce ar recurge la o asemenea masura drastica.

Se pare ca daca Marte ar fi bombardata, planeta ar putea fi mai locuibila. Bombardarea s-ar face la nivelul polilor planetei. In opinia lui Elon Musk, exploziile ar putea vaporiza polii inghetati ai planetei. Astfel, dupa ce s-ar elivera destui vapori de apa, dar si de dioxid de carbon, Marte si-ar schimba temperaturile si s-ar incalzi. Cat va costa biletul spre planeta Marte

Bombe nucleare pe planeta Marte!

Elon Musk vrea sa lanseze bombe nucleare pe planeta Marte

Elon Musk inca n-a renuntat la un asemenea plan controversat. Cu cateva zile in urma, pe 15 august, acesta a postat pe Twitter un mesaj care a incins reteaua sociala. „Nucleare pe Marte”, a fost postarea fondatorului Space X.

Cu cateva ore mai tarziu dupa ce a starnit haos in mediul online, Elon Musk a revenit cu un alt mesaj. „In curand si tricouri”, a scris acesta, in dreptul unor imagini cu tricouri ce aveau mesajul referitor la bombardarea nucleara a planetei Marte.

Elon Musk isi doreste sa colonizeze spatiul si viseaza sa construiasca o asezare completa pe planeta Marte. Parintele Tesla spera ca va reusi acest lucru pana in anul 2050. De aceea, el spera ca rachetele nucleare ar putea sa grabeasca procesul in mod semnificativ. Ideea ar contribui si la reducerea perioadei de timp in care astronautii ar fi expusi la radiatii.

Un studiu realizat in anul 2018 a aratat ca pe planeta Marte nu se afla suficient dioxid de carbon, care sa contribuie la incalzirea planetei. Chiar daca in atmosfera de acolo vor fi aruncate toate elementele necesare, se pare ca nu se va reusi. Studiul a fost publicat in jurnalul „Nature Astronomy”, considerat de prestigiu in cercurile stiintifice.

„Drept urmare, concluzia este cea ca procesul e teraformare a planetei Marte nu este posibil cu tehnologia de care dispunem in prezent”, mentionau cercetatorii.

sursa: independent.co.uk

Publicat: 20 Aug. 2019, 21:00 Life
Pe aceeași temă