Anuntul incredibil facut de NASA, dupa ce a primit un buget urias: „De data aceasta ramanem pe Luna, dupa ce ajungem!”

Publicat: 14 Mar. 2019, 18:27 News 1

Agentia spatiala a facut un anunt neasteptat, dupa ce a primit un buget colosal, pentru anul 2020. NASA urmeaza sa lanseze misiuni pentru Luna.

NASA a primit un buget de 21 de milioane de dolari. S-ar parea ca printre planurile agentiei se numara si noi misiuni, de lunga durata, pe Luna. De asemenea, se doreste si trimiterea unor astronauti pe planeta Marte, in urmatorii ani.

NASA are planuri marete pentru viitor. Jim Bridenstine, administratorul agentiei spatiale, a declarat in cadrul unui comunicat oficial ca este unul dintre cele mai generoase bugete pe care institutia le-a primit. Totodata, gestul a fost catalogat drept „un urias vot de incredere”, ce a fost acordat agentiei, de catre guvernul american.

NASA va lansa noi misiuni pentru Luna!

„Vom merge pe Luna, in urmatoarea decada, cu tehnologii si sisteme noi si inovatoare, pentru a explora mai multe zone de pe suprafata lunara, fata de cat s-a realizat anterior. De data aceasta ramanem pe Luna, dupa ce ajungem. Vom folosi ceea ce am invatat pentru a face un alt pas urias, sa trimitem astronauti pe Marte”, se arata in documentul oficial.

Anuntul incredibil facut de NASA, dupa ce a primit un buget urias

„Cu acest buget vom construi succesele de pe orbita joasa a Terrei, pentru a crea o campanie de explorare care sa combine experienta NASA cu cea a partenerilor internationali si cei comerciali”, a mai spus Jim Bridenstine. Specialistul a anuntat ca vor fi lansate din nou nave spatiale americane de la centre situate in SUA. Va fi pentru prima data, dupa ce nu s-a mai efectuat acest lucru inca din 2011.

„Pe masura ce ne apropiem de cea de-a 50-a aniversare a misiunii Apollo 11, in iulie, ne indreptam atentia spre Luna si Marte si vrem ca lumea sa vina cu noi”, s-a aratat in acelasi comunicat. Anuntul oficial s-a incheiat cu urmatoarele: „NASA este peste tot si avem influenta asupra oamenilor de pe intregul glob. In timp ce celebram trecutul, sa fim o sursa de inspiratie pentru prieteni si familie, pentru viitorul pe care il construim”.

Publicat: 14 Mar. 2019, 18:27 News 1
Pe aceeași temă