E cel mai in varsta inotator din Romania! La 90 de ani vrea sa castige un campionat mondial! Cum arata si care este secretul lui?! VIDEO

Publicat: 10 Apr. 2019, 12:00 Life

Batranul din Bucuresti care a uimit intreaga lume cu timpii pe care ii scoate in bazin vrea acum sa participe la un Campionat Mondial.

E cel mai in varsta inotator din Romania! La 90 de ani merge la mondiale! Unii nici nu-si imagineaza ca vor ajunge sa traiasca 90 de ani, dar Dan Stoienescu nu face parte dintre ei. El a ajuns deja la 90 de ani, iar el nu priveste in urma ci inainte. Iar inainte este un nou campionat mondial de inot la care nu doar ca vrea sa participe dar la care vrea sa si castige o medalie de aur. Este cel mai in varsta inotator din Romania.

Dan Emil Stoenescu are 90 de ani si s-a apucat de inot in urma cu aproape 4 ani dupa o interventie la sold dupa ce medicii i-au pus si o proteza. Dan Emil Stoenescu este de profesie inginer geolog. A facut totusi atletism pana la varsta de 20 de ani. Nu a fost inotator de performanta. Nu a urmat cursuri de inot in copilarie.

Pur si simplu a invatat sa inoate singur pe la strandurile din Bucuresti. In 2015 a suferit o interventie chirungicala la sold. Ulterior operatiei a trebuit sa faca recuperare medicala. Medicul i-a recomandat printre altele si exercitii de recuperare in apa. Asa l-a cunoscut pe actualul sau antrenor: Bogdan Marin.

„Campionatul asta Mondial e in Coreea de Sud. Avem vreo 14 ore de mers cu avionul pana acolo. Ajungem in satul olimpic unde au 6.000 de locuri de cazare. Ajungem acolo pe 9 August si prima cursa o avem pe 13. Eu particip la categoria 14 adica de la varsta de 90 la 94 de ani. La categoria asta sunt mai putini participanti, 2, 3,5.

Continuarea articolului »

Publicat: 10 Apr. 2019, 12:00 Life
Pe aceeași temă