O fetita a murit dupa ce a inotat intr-un rau. A contractat o amiba mancatoare de creier

Publicat: 17 Sep. 2019, 10:01 Life
O fetita a murit dupa ce a inotat intr-un rau. A contractat o amiba mancatoare de creier

S-a intamplat in Texas, dupa ce o fetita a fost infectata cu un parazit extrem de periculos.

O fetita a murit. Este vorba despre Lily Mae Avant, care a inotat intr-un rau din Texas, unde a avut ghinionul sa contracteze o amiba extrem de rara, dar foarte periculoasa.

Micuta in varsta de 10 ani a inceput sa manifeste semne de rau dupa o calatorie cu familia ei langa raul Brazos, unde aceasta a facut baie. Astfel ca a inceput sa acuze dureri de cap iar la scurt timp a facut febra.

O fetita a murit

O fetita a murit

La inceput, familia a crezut ca este vorba despre o viroza, insa la numai cateva zile, starea ei s-a inrautatit dramatic, manifestand un comportament bizar, inainte sa devina incoerenta, potrivit CBS News.

Parintii au dus-o de urgenta la spital iar medicii au descoperit ca aceasta contractase Naegleria fowleri, fiind vorba despre un organism unicelular foarte rar, fatal, care se gaseste de obicei in rauuri, izvoare termale si lacuri.

Amiba ajunge in organism prin nas pana la creier, ceea ce s-a intamplat si in cazul lui Lily. La nici o saptamana dupa ce a fost internata, fata a murit.

„Medicii ne-au spus că nu se mai mai poate face nimic pentru ea și că au epuizat toate resursele, iar infecția este foarte severă. Erau mulți oameni în apă în ziua aia și nu înțelegem cum i s-a întâmplat tocmai ei”, a spus matusa fetei, potrivit Digi24.

Publicat: 17 Sep. 2019, 10:01 Life
Pe aceeași temă