Două țări, pregătite să declare stare de urgență! ”Situația este extrem de gravă”

Publicat: 29 Sep. 2020, 08:34 Arhiva

Din cauza pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai multe state aleg să introducă noi restricții pentru a limita îmbolnăvirea cu virusul din China. Astfel că, alte două țări, acum, sunt pregătite să declare stare de urgență.

Este vorba despre Cehia și Slovacia. Cele două teritorii sunt pregătite să declare stare de urgență din cauza numărului ridicat de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Premierul Slovaciei, de exemplu, susține că trebuie să fie impuse „metode radicale”, iar Zuzana Caputova, Președintele Slovaciei, spune că ”secundele noastre de azi înseamnă ani de viață pentur alții. Trebuie să fim responsabili și solidari”.

Igor Matovic, șeful guvernului slovac, a transmis și el un mesaj foarte important pentru populație: ”Situația este extrem de gravă și consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale și foarte îndrăznețe”.

În Slovacia, noi măsuri ar trebui implementate începând cu ziua de miercuri. La începutul pandemiei, Slovacia a impus stare de urgență. Pe de altă parte, prim-ministrul ceh Andrej Babis intenționează să declare stare de urgență.

În Slovacia există 9343 de cazuri de noul coronavirus, fiind o populație de 5.4 milioane de oameni. Pe de altă parte, în Cehia, la 10 milioane de locuitori, există 65.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Slovacia va interzice orice eveniment cu grupuri mari de oameni, iar localurile se vor închide de la ora 22, conform informațiilor apărute în Mediafax.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1271 de noi cazuri

1271 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din doar 6162 de teste prelucrate. Până ieri, 28 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 99.344 pacienți au fost declarați vindecați. Până ieri, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.528. Dintre acestea, 557 sunt internate la ATI.

Publicat: 29 Sep. 2020, 08:34 Arhiva
Pe aceeași temă