Doctorul legist, Dan Mărculescu, acuză anchetatorii: „De ce nu s-a făcut determinarea vârstei oaselor? Pentru că ies din masa de 15-19 ani”

Publicat: 28 Sep. 2019, 15:21 Life

Aceasta spuna că nici până la această oră nu s-a făcut determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor găsite în sacul indicat de Gheorghe Dincă în pădure.

Doctorul legist, Dan Mărculescu, acuză anchetatorii. Bărbatul spune că este posibil ca motivul să fie tocmai faptul că ele ies din masa de 15-19 ani.

„De ce nu s-a făcut determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor? De o lună ridic această întrebare. Nu s-a practicat chestia asta, pentru că oasele alea ies din masa de 15-19 ani și atunci s-a dus dracu și ADN și ADN mitocondrial și tot ce vreți dv. sub aspect genetic. Poate este indolență, nu pot să mi dau seama…”, a declarat doctorul legist Dan Mărculescu, la Antena 3.

Doctorul legist, Dan Mărculescu, acuză anchetatorii

Legat de determinarea vârstei oaselor cu radiocarbon, procedura presupune că pe parcusul vieții, carbonul este absorbit de organismele vii. Când un organism moare, acest proces se oprește.

Legistul mai face referire și la posibilitatea ca mama Luizei să se opună prelevării de probe biologice.

Mama Luizei Melencu a fost externată, bunicul rămâne internat. Ambii au fost trimiși la psiholog

„În Marea Britanie refuză să ia sânge la șoferul beat, spunând că sângele e produsul meu biologic și nu ți-l dau să îl folosești împotriva mea. Așa și mama Luizei poate spune <>”, a mai spus doctorul legist Dan Mărculescu.

Mama Luizei Melencu, fata de 19 ani dispărută în luna aprilie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, a refuzat ieri să fie luată de jandarmi și dusă pentru recoltarea de noi probe biologice.

Publicat: 28 Sep. 2019, 15:21 Life
Pe aceeași temă