Doctorul italian Marcello Natali, care avea grijă de pacienții infectați cu COVID-19, a murit

Publicat: 20 Mar. 2020, 11:19 Arhiva

Doctorul italian Marcello Natali a murit. Încă un medic a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre italianul Marcello Natali, care a avut grijă de pacienții infectați cu COVID-19.

Potrivit presei italiene, ilmattino.it, doctorul Marcell Natali, ar fi murit din cauza contactării virusului provenit din China, Wuhan, coronavirus. El era secretarul Federației de medici generaliști (Fimmg) din Lodi. Anunțul trist a fost confirmat chiar de instituție.

Doctorul avea 57 de ani și nu suferea de o altă boală, arată sursa citată. După ce a fost spitalizat în Cremona și apoi transferat într-un spital din Milano la Terapie Intensivă, medicii au descoperit că suferea de pneumonie bilaterală severă. El lucra ca și medic de familie în zona Codogno.

Pe internet circulă informația că până în acest moment ar fi decedat 13 cadre medicale la nivel mondial, după ce a pornit pandemia de coronavirus.

 

O asistentă medicală din Italia s-a sinucis! Femeia avea febră de două zile și îi trata pe cei bolnavi de coronavirus

Femeia, care se ocupa de bolnavii de coronavirus dintr-un spital din Italia, din Veneția, și avea doar 49 de ani, arată GSP, citând publicația La Repubblica.

Femeia care și-a luat viața lucra la Spitalul Jesolo, la secția de Terapie Intensivă, care acum câteva zile a transformat spitalul într-unul care tratează doar persoanele de coronavirus, virusul venit din China.

Asistenta medicală de 49 de ani locuia singură și a stat două zile acasă, după ce a prezentat febră. Fusese testată de COVID-19 pentru a afla dacă este sau nu pozitivă, dar rezultatele încă nu veniseră. În cursul zilei de miercuri, femeia s-a sinucis aruncându-se în râul Piave.

„A fost o persoană dedicată muncii, o resursă de neînlocuit pentru colegi și pentru această companie de sănătate”, a declarat directorul spitalului, Carlo Bramezza.

Publicat: 20 Mar. 2020, 11:19 Arhiva
Pe aceeași temă