Distanța de 2 metri este insuficientă! Experții demontează avertismentul OMS: „Coronavirusul se răspândește în mod silențios!”

Publicat: 28 May. 2020, 09:18 Arhiva
Distanța de 2 metri este insuficientă! Experții demontează avertismentul OMS: „Coronavirusul se răspândește în mod silențios!”

Într-un articol publicat în revista Science, 3 experţii au solicitat „testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice şi spun că purtarea de măştii este esenţială pentru a controla răspândirea virusului.

Ei au dat exemple ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

„Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silenţios în aerosolii exhalaţi de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase”, au scris Chia Wang de la Universitatea Naţională Sun Yat-sen din Taiwan şi Kimberly Prather şi Dr. Robert Schooley de la Universitatea din California, San Diego, relatează Medifax.

„Aceste date sugerează că recomandarea OMS privind păstrarea unei distanţe de doi metri nu este suficientă în multe condiţii interioare. Aici aerosolii pot rămâne în aer mai multe ore şi se pot transmite prin curenţii de aer pe distanţe mai mari de doi metri”, au scris autorii articolului.

Cei trei, experţi în chimie şi boli infecţioase, spun că deşi studiul lor are nevoie de mai multe cercetări, este sigur că toată lumea trebuie să poarte mască şi este nevoie de o testare pe scară largă a unui număr cât mai mare de oameni pentru a fi depistate persoanele asimptomatice.

OMS: „S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată”

Cercetătorii au concluzionat faptul că noul coronavirus ar putea deveni endemic precum HIV.

Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat: “Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu fie eradicat niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală”.

El a mai transmis că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un “efort masiv”, chiar dacă se găseşte un vaccin, potrivit The Guardian.

Publicat: 28 May. 2020, 09:18 Arhiva
Pe aceeași temă