Informaţii îngrijorătoare din partea OMS: „S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată”

Publicat: 14 mai 2020, 12:33 Autor: Hermina Hagianu News
Informaţii îngrijorătoare din partea OMS: S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis noi informaţii despre virusul COVID-19. Din ultimele studii cercetătorii au concluzionat faptul că noul coronavirus ar putea deveni endemic precum HIV.

Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat: “Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu fie eradicat niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală”.

El a mai transmis că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un “efort masiv”, chiar dacă se găseşte un vaccin, potrivit The Guardian.

O purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că anumite tratamente par să limiteze gravitatea sau durata maladiei COVID-19, informează Reuters.

OMS, cu sediul la Geneva, coordonează o iniţiativă globală creată pentru a dezvolta medicamente sigure şi eficiente, teste şi vaccinuri care ar putea să prevină, să diagnosticheze şi să trateze maladia COVID-19.

“Avem într-adevăr anumite tratamente care, aflate în stadii incipiente de testare, par să limiteze gravitatea sau durata bolii, dar nu avem nimic deocamdată care poate să ucidă sau să oprească virusul”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Publicat: 14 mai 2020, 12:33 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă