Descoperire șocantă despre coronavirus. Ce este fenomenul ”Mutație la Mutație”

Publicat: 05 Feb. 2021, 09:27 Arhiva

Cercetătorii au făcut o nouă descoperire despre noul coronavirus. Ce este și cum se manifestă fenomenul ”Mutație la Mutație„.

Noua tulpină a coronavirusului care s-a răspândit rapid în Marea Britanie trece, din nou, printr-o mutație! Anunțul a fost făcut de către oamenii de știință. Noua variantă este supusă unor modificări genetice și testele făcute în laboratoare au arătat faptul că există o altă mutație numită E484K și care a ajuns deja în Africa de Sud și Brazilia. Experții susțin că ar putea reduce eficacitatea vaccinului.

Conform Mediafax, oamenii de știință au regăsit mutația respectivă în 11 probe și 214.159. Expertul Julian Tang a declarat că e necesar ca oamenii să respecte regulile impuse, tocmai pentru a preveni atât răspândirea virusului, cât și apariția unor noi mutații precum cea amintită anterior. Potrivit specialiștilor, vaccinurile încă sunt eficiente și pentru această mutație a virusului, însă imunizarea ar putea să nu fie atât de puternică sau prelungită.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

Pentru cât timp ne protejează anticorpii după infectarea cu noul coronavirus

Majoritatea persoanelor care au trecut prin boală au un grad ridicat de anticorpi în organism, iar cercetătorii susțin faptul că aceștia îi protejează mai mult de șase luni de zile, anticorpii având rolul de a-i proteja de reinfectare. Studiul a fost efectuat în Marea Britanie, arată alephnews.ro.

Specialiștii au măsurat nivelurile de infecție anterioară cu noul coronavirus la mai multe persoane din Marea Britanie, dar au măsurat și timpul cât au persistat anticorpii în organism la persoanele infectate. Anticorpii din organism ar trebui să ofere, spun specialiștii, o siguranță că reinfectarea ar trebui ”să fie rară”.

Oamenii de știință au aflat că perioada anticorpilor s-a dublat. După șase luni, 88% dintre pacienții monitorizați încă aveau anticorpi în organism. De asemenea, persoanele cu anticorpi încă ar putea să poarte și să răspândească virusul.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 05 Feb. 2021, 09:27 Arhiva
Pe aceeași temă