Cum faci o caracatita din hartie. O japoneza a realizat o capodopera de arta, in ore de munca migaloasa

Publicat: 04 ian. 2019, 16:08 Autor: Echipa Ciao.ro Viral

Dupa cum stiti, arta origami este indragita in Asia deoarece este o adevarata bataie de cap sa faci figurine din hartie. Dar si un lucru frumos!

O japoneza a reusit sa faca ceea ce multi considera imposibil. Si anume, o caracatita din hartie! Femeia a folosit o singura coala alba de mari dimensiuni pentru a isi realiza opera de arta. Finalul este cat de poate de sublim! Tehnica folosita se numeste Kirigami si e inrudita cu origami.

Masayo Fukuda iubeste ceea ce face. Si o face de 25 de ani! Adora sa taie diverse imagini in hartie. Evident, le creioneaza usor sau lucreaza cu mana libera, in functie de dimensiunea proiectului pe care il are in minte.

De data aceasta, a realizat o caracatita din hartie imensa. „Pentru mine, sa tai o imagine pe hartie a devenit un mod zilnic de a elibera stresul care ma cuprinde. Daca vrei sa te apuci si tu de acest hobby, hartie speciala pentru origami, un cutter, o matrita si lumina buna”, sustine Masayo Fukuda, citata de boredpanda.com.

Cum faci o caracatita din hartie

Pentru caracatita ei, femeia a folosit o coala A2 speciala pentru origami. Textura ei o ajuta pe artista sa se asigure ca nu se rupe si ca o poate taia cum vrea. „Aceasta caracatita mi-a luat doua luni de munca”, a mai adaugat artista.

Stiluri similare au evoluat în diferite culturi din întreaga lume, dar această tehnică de artă de tăiere a hârtiei este cunoscută sub numele de Kirie (sau Kirigami) în Japonia. Se spune că s-a dezvoltat în jurul anului 700 d.Hr.

O distincție tradițională pe care o împărtășește cu majoritatea celorlalte stiluri este aceea că piesele Kirie sunt, de obicei, tăiate dintr-o singură coală de hârtie. La fel ca caracatița lui Fukuda.

Publicat: 04 ian. 2019, 16:08 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Pe aceeași temă
×