Stare de alertă în Japonia! Zăpadă cât casa și 10.000 de gospodării fără curent

Publicat: 18 Dec. 2020, 12:11 Arhiva

Este stare de alertă în Japonia, după ce a nins abundent în ultima perioadă. Condițiile meteo sunt nefavorabile, iar mii de gospodării au rămas fără curent electric.

Ninsori record spre final de an în Japonia! În rândul populației și autorităților s-a creat o stare de alertă, luând decizia ca mai mulți militari să se deplaseze în zonele în care peste 10.000 de gospodării au rămas fără curent electric, după ce cablurile au căzut, iar zăpada a sărit de doi metri înălțime. Comunitățile din centrul și nordul Japoniei au rămas izolate, după ce timp de trei zile a nins încontinuu. Cele mai afectate zone sunt Niigata și Gunma. O autostradă a fost blocată de nămeți, peste 1000 de mașini fără să mai poată înainta. Cetățenii au așteptat intervenția salvatorilor.

Astăzi are loc o reuniune de urgență cu Guvernul pentru a se lua măsuri în zonele afectate de ninsori, arată Cancan.

Cum va fi vremea de Crăciun în România

Vremea va fi mai caldă în următoarele două săptămâni față de normalul lunii decembrie, iar temperaturile vor crește în unele zone cu până la 8 grade Celsius, anunță meteorologii. După 21 decembrie se anunță precipitații și burniță, iar de Crăciun sunt așteptate câteva zile mai reci, friguroase.

Cod galben de ceață, astăzi, în România, în județul Cluj

Valabil de la 18-12-2020 ora 11:00 până la 18-12-2020 ora 14:00
În zona: Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crișului;

Se vor semnala: ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m

Sursă info România: meteo

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 18 Dec. 2020, 12:11 Arhiva
Pe aceeași temă