A avut loc un cutremur de 6.2 grade în Mongolia, la graniță cu Rusia. La scurt timp, au venit replici de 5 grade

Publicat: 12 ian. 2021, 09:01 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un cutremur s-a produs în nordul Mongoliei, foarte aproape de granița cu Rusia, arată Institutul American de Geofizică – USGS.

Inițial, specialiștii au cotat cutremurul la o magnitudine de 6.8 grade pe scara Richter în nordul Mongoliei, în cursul dimineții de marți, foarte aproape de granița cu Rusia. Epicentrul seismului a fost localizat la 33 de kilometri sud de oraşul Turt. Potrivit informațiilor, cutremurul nu ar fi produs victime sau daune materiale.

Cutremurul a avut două replici

De asemenea, la scurt timp, alte două cutremure s-au produs, fiind replici ale seismului înregistrat în nordul Mongoliei. Prima replică a avut loc la ora 00:03, având 5.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 287km V de Angarsk.

Cel de-al doilea seism a avut loc la ora 01:02, tot de 5.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 299km SV de Angarsk.

Pe de altă parte, tot în cursul acestei dimineți, în jurul orei 04:39, s-a produs un cutremur de 5.8 grade pe scara Richter în Hokkaido, Japonia. Seismul s-a produs la o adâncime de 208 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126km NV de Sapporo, 172km NV de Tomakomai, 188km V de Asahikawa, 218km N de Hakodate, 270km V de Obihiro.

Cutremur, chiar în noaptea dintre ani!

Un cutremur a avut loc chiar în noaptea dintre ani, la noi în ţară a anunţat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul, cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs, de Revelion, în judeţul Buzău. Potrivit Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost înregistrat la ora 22:43:56, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul s-a produs la adâncimea de 125 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Brașov, Ploiești, București şi Bacău.

Sursă info: INFP

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 12 ian. 2021, 09:01 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă