ULTIMĂ ORĂ! Cutremur în România

Publicat: 13 feb. 2023, 17:17 Autor: Camelia News
ULTIMĂ ORĂ! Cutremur în România

ULTIMĂ ORĂ! Cutremur în România în urmă cu puțin timp!

România a fost zguduită de un cutremur în această după-amiază, la 16:58. A avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter și a fost la 15 km adâncime. Cutremurul s-a resimțit în partea de vest a României, în special mai tare la Craiova și Târgu Jiu. Se pare că, seismul resimțit în România a durat doar câteva secunde. Epicentrul cutremurului a fost la Târgu Cărbunești, la 21 de km de Târgu Jiu.

Oamenii au ieșit speriați pe străzi și se așteaptă la o replică, având în vedere că acest cutremur s-a petrecut la fix o săptămână după tragedia din Turcia și Siria. În Drobeta Turnu-Severin, ISU a ieșit pe teren să verifice eventualele pagube. Cutremurul s-a resimțit și la Reșița, Deva, Brașov, Mioveni și Ploiești. Seismul a fost simțit chiar și la vecinii noștri, în Bulgaria și Serbia.

Se pare că, în Valea Jiului, oamenilor le-au căzut de pe pereți tablourile și obiectele de pe masă.

La ora 17:21 a avut loc o replică de 3 grade pe scara Richter.

Carmen Harra, despre un cutremur mare în România

Carmen Harra se teme de cutremure. Celebrul psiholog și terapeut din America are în spate experiența cutremurului din ’77 care a marcat-o nespus, devenind de atunci și ușor claustrofobă.

Despre drama și dezastrul din Turcia și din Siria, unde aproape că s-a pierdut deja șirul morților care și-au găsit sfârșitul sub dărămături, Carmen Harra e de părere că este ceva necurat la mijloc. Exclusiv pentru Ciao.ro, Harra a făcut mai multe declarații.

Ce spune despre dezastrul din Turcia și Siria: „E și o mână umană la mijloc”

“Mie mi se pare foarte ciudat cutremurul ăsta, în felul în care s-a întâmplat și magnitudinea lui. Nu știu dacă e și o mână umană la mijloc, nu numai revolta pământului față de așa ceva. Deci nu mi se pare că e un simplu cutremur. E ceva mult mai complex aici care s-a întâmplat și simt în intuiția mea că e și o mână umană la mijloc, într-un fel sau altul. Deci e ca un avertisment, vine ca ceva cu dublu tăiș. E mult mai complexă situația decât pare!”, ne-a declarat Carmen Harra.

România e ferită deocamdată de un cutremur dezastruos

Întrebată dacă România este și ea în pericol și ne paște vreun cutremur de proporții, celebra clarvăzătoare ne-a asigurat că deocamdată sau cel puțin în 2023 românii nu au de ce să se teamă.

“Nu văd în România un cutremur de proporțiile astea în viitorul apropiat. Văd cutremure mici, tolerabile, dar nu așa ceva, deci românii să fie vigilenți pentru că întotdeauna e bine să fii vigilent la așa ceva, să ai grijă, și în  special, în București, nu se face nimic să se consolideze clădirile care sunt în pericol. Vă ocupați de orice altceva, dar nu ca să vă protejați sau să vă gândiți la viața oamenilor, dat fiind faptul că Vrancea este o zona seismică.

Însă lucrurile nu se repetă cum au fost, cutremurul din ’77 a fost un cutremur care a dărâmat centrul Bucureștiului. Va veni un cutremur în viitor, dar nu imediat și nu în centrul Bucureștiului, ci în  zonele apropiate, fără să producă astfel de nenorociri. Nu este în viitorul imediat apropiat așa că puteți să stați liniștiți, deși e greu să stați liniștiți când știi că trăiești într-o astfel de zonă și mai ales că ciclic, astfel de cutremure se întâmplă. Nu se întâmplă nimic pe parcursul anului 2023, nimic de genul ăsta pentru români!”,  a spus pentru Ciao, Carmen Harra.

Publicat: 13 feb. 2023, 17:17 Autor: Camelia News
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×