Din nou cutremur în România! L-ați simțit?

Publicat: 04 Jan. 2021, 10:14 Arhiva
Din nou cutremur în România! L-ați simțit?

Un cutremur cu magnitudinea ml 2.0 a fost înregistrat noaptea trecută, la ora 22:00 (ora locală a României), în județul Buzău-regiunea seismică Vrancea.

Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului epicentrul a fost localizat la coordonatele 45.429°N / 26.7769°E, la 23 de km adâncime.

Seismologii spun că mișcarea telurică a avut loc la 80 km NE de Ploiești, 94 km E de Brașov, 96 km V de Brăila, 99 km V de Galați, 122 km NE de București, 127 km S de Bacău,  202 km NV de Constanța și 203 km S de Iași.

Cutremur, chiar în noaptea dintre ani!

Un cutremur a avut loc chiar în noaptea dintre ani, la noi în ţară a anunţat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul, cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs, de Revelion, în judeţul Buzău. Potrivit Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost înregistrat la ora 22:43:56, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Seismul s-a produs la adâncimea de 125 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Brașov, Ploiești, București şi Bacău.

„Anul trecut a fost un an destul de moderat, putem spune chiar slab ca activitate seismică în România. Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a declarat seismologul Mircea Radulian.

”Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment!”

Cutremurul cel mare de care se tem românii de ani de zile nu este o chestiune de „dacă”, ci e o chestiune de „când”, spune cercetătorul Mircea Radulian, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului. „Eu sper să fie nu prea devreme, întrucât activitatea (seismică – n.r.) deocamdată nu dă semne că ar fi aproape producerea unui cutremur mare , însă trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment”, a declarat Mircea Radulian.

Publicat: 04 Jan. 2021, 10:14 Arhiva
Pe aceeași temă