Ioana Nitobe Lee, singura româncă care a fost căsătorită cu un prinț japonez. Adevărul despre drama din viața ei! “Am fost investigată de poliție de pastile înghițite de el”

Publicat: 28 nov. 2022, 12:02 Autor: Dora Bazavan Vedete

Ioana Nitobe Lee, singura româncă care a fost căsătorită cu un prinț japonez. Ioana Nitobe Lee a trăit senzații magice și a ajuns de la agonie la extaz și invers. Despre întâmplările din viața ei, cum a fugit în Japonia, de ce nu și-a dorit niciodată copii și ce calități ar trebui să întrunească bărbatul care o va curta de acum încolo, Ioana Nitobe Lee a fost destul de precisă și a făcut declarații în premieră pentru Ciao.ro!

Cum a fost să fii căsătorită cu un aristocrat japonez? 

A fost magic, euforic, am trăit senzații aproape indescriptibile. Eram atât de tânără și înconjurată de oameni și de o viață pe care Nu le-am crezut posibile. Iar acel om a fost și încă este unul dintre cei mai rafinați, culți, talentați și eleganți oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Și am cunoscut foarte multă lume.

Ioana Nitobe Lee, singura româncă care a fost căsătorită cu un prinț japonez

Ce ți s-a părut cel mai greu în perioada acelei căsnicii?

Faptul că am fost forțată să mă supun unei vieți extrem de închistate și triste, deși noi am avut o altă înțelegere, înainte de a face acest pas.

Când ai luat decizia finală de a divorța de primul soț și care a fost motivul suprem care te-a făcut să ajungi la această concluzie?

Îmi place formularea acestei întrebări.

Atunci când el, Ken, soțul japonez pentru care părăsisem tot, a vrut să își ia viața, preferând asta decât să mă vadă că am succes la o televiziune din Japonia, prin forțe proprii. Aproape că l-am pierdut, iar eu am fost investigată de poliție și chestionată despre tuburile de pastile înghițite de el. Am mai rămas o perioadă (puteți găsi în prima mea carte detaliile), dar am fugit din Japonia cu prima ocazie ce s-a ivit. Eram prea tânără și fără suportul nimănui acolo, ca să risc să-mi distrug toată viața prin mustrările de conștiință că altcineva și-a pierdut viața din cauza mea.

Presupun că ești o femeie curtată. Ce calități ar trebui să întrunească viitorul tău partener de viață?

Caut cam aceleași calități, dar devin, poate, exagerat de exigentă.

– Un suflet foarte cald, iubitor, generos nu numai față de mine, ci de toți oamenii.

– Un intelect și un rafinament de rasă, adică lipsite complet de fățărnicie sau de îngâmfarea care întunecă lumina înțelepciunii.

– Un bărbat care știe cine este, ce dorește de la viață, cum să lupte pentru mine sau să mă lase în pace. Un bărbat care nu va mai fi gelos și posesiv și nu va încerca să mă „îmblânzească”. ”I’m like a wind”.

Adevărul despre drama din viața ei!

Cât de repede ți-ai propus să îți refaci viața?

Cred că trebuie să reformulez pentru mine această întrebare: „a-ți reface viața”, cred eu, are o conotație ușor negativă (ceva nu e în regulă cu viața ta, deci trebuie refăcută. În cazul de față, să fiu cu un alt soț. Ce anume din viața mea vi se pare că ar necesita o prezență masculină, ca să definească și să valideze faptul că am o viață „refăcută“?

Prima parte a întrebării mă derutează. Vorbim de iubire. Despre a întâlni o ființă pe care să o iubeșți și să o respecți. Numai Dumnezeu știe dacă și cum și când se va întâmpla acest lucru. Oricum, nu mă grăbesc.

Ce ne poți spune despre ultimele tale două cărți, disponibile pe www.amazon.com?

Ultimele două cărți sunt diferite de stilul de scriere de până acum și le-am scris și pentru că mi-au fost cerute; dar, mai ales, pentru că, dacă pot să ajut și alți oameni, atunci eu voi fi împăcată cu mine.

Penultima este despre schimbarea stilului de viață. Dacă deja trăiești așa cum te îndemn eu, între paginile cărții, poate că nu mai ai nimic de învățat; iar dacă nu, atunci măcar să adopți și să înțelegi unele principii despre ține și organismul tău.

Ultima carte publicată mi-a fost mai greu de scris, pentru că atinge un subiect sensibil, o problemă care afectează un mare număr de oameni: anxietatea și panică. Am scris despre modul în care poți să scapi de ele și/sau să ajungi măcar să nu îți mai perturbe semnificativ existența.

“Am fost investigată de poliție de pastile înghițite de el”

Care este cartea ta cea mai iubită, dintre cele scrise de tine?

E greu să spun, fiindcă ele sunt copiii mei. Îmi pun tot sufletul și trăirile acolo. Nu poți alege un copil preferat, dacă ai mai mulți. Așa și eu: fiecare îmi provoacă amintiri diferite și fiecare e o altă descoperire a eului.

Ce îți mai fac cățelușii?

Sunt bine, la „tatăl” lor. Nu am putut să îi separăm și ei au preferat vila în care au crescut, unui apartament.

Naomi Campbell a născut la 51 de ani. Tu, la fel de frumoasă și în formă ca ea, ai vrea să rămai însărcinată?

În primul rând, mulțumesc frumos pentru acest compliment care mă copleșește.

Eu nu mi-am dorit niciodată copii. Nu să fie născuți, crescuți, educați de mine. Mi se pare una dintre cele mai mari și dificile răspunderi în această lume. Mă bucur, însă, de copiii cunoscuților, ai celor apropiați… dar sarcina, Nu!

Publicat: 28 nov. 2022, 12:02 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă