Nasuc infundat? Cum desfunzi rapid si eficient nasul bebelusului

Publicat: 10 Jan. 2019, 17:52 Parenting

Din pacate, nasucul infundat la copii este o mare problema pentru mamici, pentru ca cie mici nu stiu sa respire pe gura.

Daca un bebelus are nasul infundat, se dezlantuie un adevarat chin pentru parinti, pentru ca trebuie sa-l ajute sa respire cumva si sa-i desfunde nasucul. Insa nu trebuie sa lasati sa intervina panica, sunt mai multe metode pentru a rezolva aceasta problema.

Una dintre solutii ar fi baia de abur. Baile de abur ajuta enorm la fluidizarea mucozitatilor si este cea mai usoara metoda prin care poti ajuta copilul.

Trebuie dat drumul in baie la apa fierbinte si asteptat cateva minute pana se face abur. Apoi luat bebelusul si tinut acolo maxim 10 minute, timp suficient pentru a rezolva problema.

Este recomandat sa aveti in casa un umidificator, insa daca nu ati gasit sau nu aveti timp sa cumparati, puteti temporar lua un vas cu apa pe care-l puteti pune pe un calorifer cald.

Este o greseala sa se foloseasca produce care contin uleiuri volatile, pentru ca acestea pot produce smasm alringian si intoxicatii. Singura exceptie este atunci cand copilul epaseste varsta de 2 ani, doar atunci este indicat.

Cum desfunzi rapid si eficient nasul bebelusului

Cum desfunzi rapid nasul bebelusului

O alta modalitate pentru a desfunda nasul bebelusilor este dormitul cu capul pe perna, pentru ca acesta trebuie sa fie mai ridicat fata de restul corpului. Insa perna nu trebuie sa fie foarte mare, sau puteti folosi o patura facuta sul.

Serul fiziologic este si el recomandat sau aspiratorul nazal, atunci cand secretiile nazale sunt prea groase si copilul nu poate sa respire. Insa uneori acesta poate provoca leziuni si sangerari, fiindca presiunea este prea puternica.

Serul fiziologic este o solutie mai sigura, si se aplica incalzindu-l la 35-35 grade Celsius, 3-5 secunde la cuptorul cu mcirounde. Daca nu ai cuptor cu microunde, se poate pune cateva secunde in ala calduta.

Dupa ce s-a incalzit, se pun doua picaturi de ser fiziologic in fiecare nara si se tine copilul culcat pe spate pentru 2-3 minute, inainte de a-i aspira nasul.

Sursa: totuldespremame.ro

Publicat: 10 Jan. 2019, 17:52 Parenting
Pe aceeași temă