Cum arata si cat costa papamobilul in care Papa Francisc va trece prin orase

Publicat: 28 May. 2019, 17:30 Life

Vizita Papei Francisc, in Romania, va debuta in doar cateva zile. Mai exact, la finalul acestei saptamani, credinciosii din tara noastra il vor putea vedea live pe Sfantul Parinte.

In continuare, iti prezentam cum arata si cat costa papamobilul pe care Papa Francisc il va folosi, in Romania. Este vorba despre o masina speciala, care cel mai probabil va avea numerele de inmatriculare „SCV 1”, care semnifica „Status Civitatis Vaticanae 1”.

Cel mai probabil Papa Francisc va folosi un papamobil pregatit special de Dacia-Renault. Ar fi vorba si despre doua autoturisme, asa cum este obisnuit in coloanele oficiale de protocol 0. Una dintre masini va fi de rezerva, insa ambele au culoarea alba. Se vor folosi derivate ale modelului Dacia Duster, potrivit adevarul.ro.

Cum arata papamobilul si cat costa

Pe ambele masini de tip papamobil va putea fi vazut numarul de imatriculare „SCV 1”. Acest numar va fi inscris pe fond alb cu litere si cifre rosii, asa cum se obisnuieste in cazul numerelor provizorii. Orasele in care va ajunge Papa Francisc

Cum arata si cat costa papamobilul in care Papa Francisc va trece prin orase

Vor fi valabile intre 27 mai si 7 iunie 2019. Este numarul montat pe toate masinile pe care Suveranul Pontif le foloseste in vizitele oficiale, in toate tarile. In Vatican, acesta foloseste un papamobil de culoare alba, marca Ford Focus, cu numarul „SCV 00919”.

Pe parcursul vizitei sale in tara noastra, Papa va folosi un papamobil care are la baza un model de Dacia Duster. Autoturismul a fost modificat, astfel incat Suveranul Pontif sa poata saluta multimea, cat sta in picioare. S-ar parea ca tot un papamobil va folosi si cand se va indrepta de la Aeroportul Otopeni catre Cotroceni.

In momentul de fata, potrivit site-ului oficial Dacia, un model de Dacia Duster se vinde nou incepand cu pretul de 13 mii de euro. Sfantul Parinte urmeaza sa ajunga in Capitala, vineri, pe 31 mai 2019, in jurul orei 11:30. Papa Francisc in Romania. Programul si traseul

Inca din anul 1981, cand Papa Ioan Paul al II-lea aproape a fost asasinat, fiecare papamobil a fost dotat cu geamuri antiglont. Acest detaliu este pus in practica drept masura de securitate. Orice masina poate deveni papamobil. Denumirea care a capatat popularitate in timp este una generica pentru fiecare vehicul folosit de un Papa, in timpul vizitelor oficiale. Papamobilele sunt dotate cu o cabina inalte, acolo de unde liderul spiritual al Bisericii Catolice saluta multimea.

Publicat: 28 May. 2019, 17:30 Life
Pe aceeași temă