Crevetii contineau substante interzise. Expertii au fost oripilati atunci cand au facut mai multe teste.
Creveti cu cocaina si ketamina. Descoperirea socanta a fost facuta cu cateva zile in urma. Mai exact, totul a fost observat de catre oamenii de stiinta din Marea Britanie. Cocaina exista in cantitati mari, in absolut toate mostrele de fructe de mare testate.
Specialistii au gasit creveti cu cocaina intr-o zona rurala localizata in estul Angliei. Substanta periculoasa nu este singura gasita, au anuntat cei care au realizat foarte multe teste. Pe langa cocaina si ketamina, in creveti mai existau pesticide, noteaza digi24.ro.
De asemenea, au mai fost gasite si medicamente in cantitati mari. Descoperirea reprezinta o realitate crunta pentru crustacee, fiindca existenta le este amenintata de aceste droguri periculoase. Alimente sub lup: creveti vs. raci!
Au fost regasite la un nivel urias, in absolut toate mostrele de creveti. Acestea au fost prelevate si din cinci rauri care trec prin Marea Britanie. Potrivit cercetatorilor de la King’s College din Londra, alaturi de cei de la Universitatea din Suffolk, vestile sunt ingrijoratoare.
Specialistii au avut o reala surpriza cand au colectat pentru analize mostre de creveti din 15 locatii diferite ale tinutului Suffolk. Analizele au aratat ca in creveti exista cocaina si ketamina.
„Vom determina in studiile ulterioare daca prezenta cocainei in animalele acvatice este o problema doar pentru Suffolk sau daca este un fenomen mai raspandit in Marea Britanie, sau peste hotare”, a declarat Nic Burry, unul dintre specialisti. Studiul care a dus la o asemenea descoperire a fost publicat si in „Environment International”. A fost analizat si nivelul de micro-poluanti din crevetii de apa dulce.
„Cocaina a fost descoperita in toate mostrele analizate, dar am gasit si alte droguri interzise, precum ketamina, pesticide si medicamente”, mai este notat in paginile studiului socant. Thomas Miller, unul dintre autori, a precizat ca respectivele concentratii de droguri putea fi si reduse. Compusii tot ar fi amenintat existenta animalelor subacvatice.