De ce au fost 15 oi inscrise la o scoala, in Franta! Cazul uimitor a atras atentia autoritatilor

Publicat: 08 mai 2019, 16:15 Autor: madalina m. Viral

Un caz controversat a atras atentia intregii lumi, de curand. Momentele s-au petrecut in Franta. La eveniment au asistat atat parinti, profesori, cat si elevi.

Parintii unei localitati franceze au fost de acord ca 15 oi inscrise la scoala sa le tina locul elevilor. In mod socant, chiar unii dintre ei au fost cei care au propus o asemenea masura. Totul dintr-un motiv neobisnuit.

Mai exact, parintii din satul francez Crets en Bellodonne au acceptat sa inscrie 15 oi la scoala primara. In acest mod, vietuitoarele inscrise simbolic la ore vor putea sa le tina locul elevilor, pentru a se evita o alta masura.

De ce au fost 15 oi inscrise la o scoala din Franta?

De ce au fost 15 oi inscrise la o scoala, in Franta

Oile inscrise la scoala le vor ajuta atat pe parinti, cat si pe elevi, pentru ca o clasa sa nu fie inchisa. In acest mod, se evita desfiintarea respectivei clase. Motivul invocat in trecut reprezenta numarul insuficient de elevi. ‘Un barbat intr-o dubita alba’ ar rapi copiii din Franta

Astfel ca, „scolarii” Saute-Mouton, Baaaah-Bete, dar si Panurge au fost inclusi pe listele de invatamant. Respectivul sat francez este situat chiar la poalele Alpilor. Pentru ca numarul de elevi din clasa era insuficient, s-a apelat la oi.

Scoala primara din Crets en Bellodonne a anuntat in luna martie din acest an ca una dintre cele 11 clase ale sale va fi desfiintata. Masura avea sa fie pusa in practica la inceputul anului scolar, dupa ce numarul de elevi s-a redus de la 266, la doar 261, noteaza agerpres.ro.

„Aici sunt copiii pusi in dificultate, insa educatia nationala nu este preocupata de argumente din teren, ci doar de cifre”, a fost de parere Gaelle Laval. Aceasta este una dintre membrele organizatiei de parinti care a pus in practica masura neobisnuita.

Astfel ca, in dimineata de marti, un fermier a ajuns la scoala primara din satul francez cu aproape 50 de oi dupa el, dar si cainele sau. 15 dintre acestea au fost inscrise in mod oficial la scoala. La eveniment au asistat atat parinti, profesori, cat si elevi.

Publicat: 08 mai 2019, 16:15 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă