Ceapa cultivata in cimitirul din Buzau. Cine a pus-o acolo: ‘Cum sa mananci asa ceva?!’ VIDEO

Publicat: 06 May. 2019, 19:00 VIDEO

Lionel Zosmer, unul dintre puținii evrei din Buzău, a declarat că, cel mai probabil, ceapa a fost cultivată de îngrijitorul cimitirului evreiesc.

Ceapa cultivata in cimitirul din Buzau. În apropierea mormintelor din cimitirul evreiesc din Buzău, aflat la marginea orașului, trecătorii pot observa, de ceva vreme, o mică grădină unde a fost cultivată ceapă. Cel mai probabil, leguma a fost plantată de bărbatul care are grijă de cimitir. În anii trecuți, o altă persoană creștea găini.

„Este un bărbat care a fost lăsat să locuiască aici și în schimb are grijă de cimitir. Îngrijește mormintele, face curat, este și paznic. Sigur el este cel care a plantat și ceapa. El abia a venit. De șase luni stă. A reușit să pună doar ceapă. Anii trecuți au fost și găini”, a declarat Zosmer.

Ceapa cultivata in cimitirul din Buzau VIDEO


Acesta este de părere că nu este normal să plantezi ceapă în cimitir. Cu toate acestea, firele au ieșit mult din pământ, iar mica grădină se află lângă morminte, la intrarea în cimitir.

„E cimitir și e absurd să plantezi, să culegi și să mănânci”, a afirmat Lionel Zosmer.

Rămâne de văzut dacă bărbatul respectiv va renunța sau nu la cultura de ceapă la insistențele evreilor din Buzău. Cimitirul evreiesc din Buzău se află la ieșirea din oraș spre zona industrială.

Sursa foto

Publicat: 06 May. 2019, 19:00 VIDEO
Pe aceeași temă