Copiii din Finlanda merg la scoala pe bicicleta, desi afara sunt chiar si -17 grade Celsius! Imaginile sunt incredibile

Publicat: 23 Feb. 2019, 11:49 Life

Temperaturile foarte scazute nu par sa ii inspaimante nici pe parinti, dar nici pe copiii din anumite regiuni din Finlanda.

In aceasta tara, scolile nu se inchid din pricina temperaturilor joase, cu multe grade minus. Copiii merg la scoala la -17 grade Celsius si se folosesc de biciclete pentru a ajunge, la timp, la orele de curs. De cele mai multe ori, ei trebuie sa mearga pe portiuni destul de mari cu zapada.

Rezistenta fizica este formata inca din primii lor ani de viata, pentru ca micutii care merg la scoala chiar si atunci cand termometrele inregistreaza multe grade cu minus, vor avea doar de castigat. Asta deoarece vor rezista chiar si in fata celor mai mari pericole de sanatate, avand un organism bine cladit.

Copiii merg la cursuri pe bicicleta, pentru ca pentru ei reprezinta un mod de deplasare foarte bun. Se amuza de cele mai multe ori cand trebuie sa calatoreasca astfel si ajung la ore in mod eficient. Totodata, parintii nu ii duc cu masina pe copii la scoala. Ba mai mult, in acest sens, intr-un orasel din Finlanda, care se numeste Oulu, decizia a fost luata de comun acord.

Copiii din Finlanda merg la scoala pe bicicleta la -17 grade

Parintii ii lasa pe cei mici sa pedaleze pana la scoala si nu isi scot masina din garaj. S-ar parea ca indiferent de intemperiile vremeii, copiii sunt invatati sa se descurce singuri. Cei de scoala primara merg la scoala la -17 grade Celsius. Au fost surprinsi astfel si de catre un barbat pe nume Pekka Tahkola.

Copiii din Finlanda merg la scoala la -17 grade Celsius

De meserie inginer, barbatul este si coordonator de ciclism. El a fotografiat curtea unei scoli, intr-o zi obisnuita, cand afara se inregistra tocmai acea temperatura foarte scazuta. Gerul nu i-a afectat pe cei mici, ba din contra, ei se distrau pe cinste.

Totul spre deosebire de parintii din alte tari, care cred ca cei mici trebuie protejati in fata temperaturilor scazute, in mod constant. Locuitorii din oraselul finlandez aplica o metoda diferita, ce ar putea fi chiar criticata de oameni. Dar in acest mod, copiii se adapteaza in functie de vreme si invata cum sa duca o viata sanatoasa, din care sa nu lipseasca nici miscarea.

„Am vizitat cateva scoli si am vorbit cu multi profesori si diriginti. Sunt convins ca aceasta scoala se numara printre cele mai bune. Nu este singura, sunt multe scoli in Oulu unde cei mai multi copii vin pe jos sau pe bicicleta la ore”, a scris Pekka Tahkola, in dreptul imaginilor.

(sursa: boredpanda.com)

Publicat: 23 Feb. 2019, 11:49 Life
Pe aceeași temă