Pasagerii sunt rugati sa se aseze pe un cantar chiar inainte de-a urca in avion. De ce a recurs aceasta companie aeriana la o asemenea metoda ciudata i-a uimit pe multi

Publicat: 06 nov. 2017, 19:43 Autor: madalina m. Life

O companie aeriana a decis sa apeleze la o metoda nu tocmai obisnuita. Inainte de fiecare zbor, in clipa in care pasagerii stau la rand pentru a se imbarca, sunt rugati sa se aseze pe un cantar.

Decizia ciudata i-a uimit pe multi, iar unii dintre pasageri nu au acceptat, pentru ca li s-a parut ceva „suspect” si au renuntat chiar la calatorie, in clipa in care li s-a spus ca trebuie sa se cantareasca.

Chiar daca nu are nimic de a face cu greutatea pasagerilor, compania aeriana spune ca nu si-a dorit nici sa lanseze vreo campanie in care oamenii sa se simta rusinati de kilogramele in plus.

Pasagerii sunt rugati sa se aseze pe un cantar chiar inainte de-a urca in avion

Compania Finnair a inceput sa isi roage pasagerii sa se urce pe un cantar chiar cu cateva minute inainte de fiecare zbor. Reprezentantii spun ca in acest fel pot colecta date despre fiecare dintre acestia.

De asemenea, compania doreste sa vada cum se pot reduce costurile pentru carburanti, in functie de greutatea pasagerilor. In plus, aceasta metoda s-ar putea dovedi una de succes, pentru ca in afara de cateva exceptii, toti pasagerii au fost de acord sa fie cantariti, dar si sa ofere mai multe informatii.

Totodata, liniile aeriene obtin acest tip de informatii din partea Agentiei Aviatice Europene, dar ultimul sondaj in acest sens a fost facut cu opt ani in urma.

Pasagerii sunt rugati sa se aseze pe un cantar chiar inainte de-a urca in avion

Asadar, Finnair a decis ca e momentul e pentru o „reimprospatare” a bazei de date, tocmai de aceea a inceput sa faca un studiu pe cont propriu.

Cum pasagerii pot opta sa refuze sa faca parte din acest studiu, pana acum au fost cantariti doar 180 de persoane. Scopul acestuia este sa se ajunga pana la doua mii de pasageri cantariti.

Locul in care pasagerii urca pe cantar e chiar la check-in-ul din aeroportul din Helsinki, in Finlanda, iar prin aceasta actiune de colectare a datelor, reprezentantii companiei spun ca vor putea sa ajute si mediul inconjurator, pentru ca nu va mai fi ars atat de mult combustibil.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 06 nov. 2017, 19:43 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×