Cinque Terre din Italia, o destinatie sufocata de turisti! De ce va deveni un obiectiv greu de atins

Publicat: 13 Jul. 2019, 18:05 Life

Locatia este considerata un adevarat paradis pentru turisti. Totusi, din cauza numarului prea mare de vizitatori, se pare ca vor fi facute anumite schimbari.

Cinque Terre din Italia a ajuns in prezent o destinatie de-a dreptul sufocata de numarul mare al turistilor. Oamenii sunt prezenti cu miile, pentru a vedea si fotografia peisajele superbe oferite de acest loc special. In realitate, orasul e acaparat de un numar imens de turisti.

Desi este o destinatie de vacanta foarte populara, ar putea sa devina un loc greu de atins pentru multi. Cinque Terre, localizat din Italia, are probleme in momentul de fata pentru ca este suprasolicitat, mai ales pe timpul verii, cand majoritatea pleaca in vacanta.

3,5 milioane de turisti la Cinque Terre, anual!

Turismul excesiv pare sa fi devenit o mare problema in orasul cu pricina. Se pare ca totul se stia chiar din urma cu 15 ani, dar s-a atins un nou punct critic. Primarii care au fost la carma au tot incercat sa limiteze fluxul turistilor, insa fara prea mare succes. Locul din Romania cu cel mai curat aer

Cinque Terre din Italia, o destinatie sufocata de turisti

Totodata, in acest sens, au fost impuse taxe mai mari sau scaderea drastica curselor feroviare, pentru a limita numarul de vizitatori. Nici una dintre aceste metode nu a dat roade, pana in prezent. Pentru ca in Cinque Terre inca este pastrata atmosfera veche din Mediterana, e un punct ravnit de multi turisti.

Cei care aleg sa mearga pe coasta ligura a Italiei pot descoperi cinci vechi orase pescaresti, ce au fost constrite direct in stanca, la malul marii. Cinque Terre pastreaza acea amintire a oraselor de odinioara foarte vie. De aceea, locul nu a dus vreodata lipsa de vizitatori, ba din contra.

In fiecare an, acolo ajung tot mai multi oameni, in vacanta. Administratiile locale nu stiu ce mai pot face pentru a gasi o solutie care sa nu supere pe nimeni. In acest sens, fluxul mult prea mare de oameni trebuie sa fie cumva diminuat. Si, pentru ca este o zona greu accesibila cu masina, multi aleg sa vina cu trenul. Se formeaza astfel si aglomeratie la nivelul peroanelor, sau accidentari, noteaza digi24.ro.

„Suntem in parcul national Cinque Terre, parte din patrimoniul mondial al umanitatii. O destinatie turistica internationala. Calea Dragostei este cunoscuta in toata lumea. In anumite perioade ale anului avem un numar de turisti mult peste al spatiilor disponibile. La Cinque Terre unde sunt circa 4.000 de locuitori, vin in fiecare an in jur de 3,5 milioane de turisti. In privinta intretinerii si a dezvoltarii teritoriului trebuie sa intervenim pentru a gestiona fluxul de turisti”, a fost de parere Fabrizia Pecunia, primar in Riomaggiore.

Insula din Grecia, cauta locuitori! 

Publicat: 13 Jul. 2019, 18:05 Life
Pe aceeași temă