Cine este Duncan Laurence, castigatorul Eurovision 2019. A cucerit Europa cu piesa „Arcade”

Publicat: 20 May. 2019, 16:31 Vedete

Duncan Laurence este noua stea a muzicii din Europa, dupa ce a reusit sa ia premiul cel mare.

Cine este Duncan Laurence, castigatorul Eurovision 2019. Reprezentantul Olandei, in varsta de 25 de ani, a reusit sa convinga publicul dar si specialistii ca piesa „Arcade” este cea mai buna din competitie.

Duncan Laurence chiar a stabilit un record, fiindca este pentru prima oara idupa 44 de ani cand Olanda sa puna mana pe marele premiu. Piesa castigatoare „Arcade” a fost compusa chiar de artist si a obtinut 492 de puncte.

Cine este Duncan Laurence, castigatorul Eurovision 2019

Cine este Duncan Laurence, castigatorul Eurovision 2019

Interpretul s-a nascut intr-un mic orasel din Olanda si este absolvent al scolii de muzica Rock Academy din orasul Tilburg. S-a lansat in muzica in 2014, fiind compozitor, dar si mare impatimit al pianului. Chiar a participat la „Vocea Olandei” in sezonul 5.

Duncan Laurence este bisexual

Artistul a profitat de ocazie si in timpul conferintei de presa dupa show, aceasta a vorbit si despre propria sexualitate, recunoscand ca este bisexual si  sustinator al comunitatii LGBTQ+.

„Eu nu sunt doar un artist, sunt o fiinţă, sunt bisexual, muzician, apăr nişte drepturi şi nişte valori. Şi sunt mândru că am şansa de a arăta cine sunt şi ceea ce sunt. Cred că cel mai important lucru este, desigur, să te accepţi aşa cum eşti şi să te vezi, aşa cum mă văd şi eu pe mine însumi, drept o fiinţă talentată, care poate să facă multe lucruri.

Rămâi la ceea ce iubeşti, indiferent de sexualitatea ta, iubeşte-te pe tine şi pe ceilalţi pentru ceea ce sunt. Acesta este cel mai important mesaj: «Îndrăzniţi să visaţi la lucruri măreţe»” a spus acesta, potrivit Adevarul.

Duncan Laurence a compus piesa „Arcade”, inspirat de o persoana draga care a murit

„Mă inspiră poveştile emoţionante, sensibile, mă inspir din propriile mele experienţe sau ale celor din jurul meu. Piesa «Arcade» a fost inspirată de povestea unei persoane pe care am iubit-o profund, dar care a murit la o vârstă fragedă.

Versurile, refrenul, muzica mi-au venit automat în minte. Dar am crezut că această piesă poate avea un scop mai mare. Să se transforme dintr-o poveste personală în una în care să se regăsească toată lumea” a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Duncan Laurence a fost hartuit in adolescenta

„Adolescenţa mea nu a fost uşoară. Eram hărţuit foarte mult, fără să pot să mă apăr în vreun fel. Muzica era locul meu de refugiu: un loc unde nu existau insecurităţi şi unde îmi eliberam emoţiile. La 16 ani am câştigat un concurs de talente, aşa am avut ocazia să înregistrez primul meu demo.

Apoi m-am înscris la Rock Academy, care mi-a permis să vizitez Londra şi Stockholm. Acolo am fost profund impresionat de colegii mei, mai mici sau de aceeaşi vârstă cu mine, care făceau muzică la un nivel înalt. Am învăţat că poţi ajunge la un public larg, fără a-ţi pierde personalitatea sau integritatea” a incheiat acesta.

Publicat: 20 May. 2019, 16:31 Vedete
Pe aceeași temă