Cel mai mare avion din lume a decolat pentru prima oara. Imaginile sunt spectaculoase VIDEO

Publicat: 14 apr. 2019, 13:11 Autor: Simona Life

Avionul cu sase motoare, numit 'Roc' si creat de Stratolaunch, a zburat timp de doua ore.

Cel mai mare avion din lume a atins viteza de 189 km/h deasupra Desertului Mojave din California. Avionul care este mai mare decat suprafata unui teren de fotbal a fost dus in vazduh pentru prima oara.

Aeronava a zburat deasupra Desertului Mojave din California in decursul zilei de ieri. A fost zborul de inaugurare pentru avionul compus din carbon, construit de Stratolaunch Systems Corp, insa conceptul a fost gandit de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen.

Avionul de culoare alba, numit ‘Roc’, care are anvergura cat lungimea unui teren de fotbal american si este sustinut de sase motoare pe un fuselaj dublu, a decolat inainte de 7:00 dimineata si a stat in aer mai bine de doua ore.

Cel mai mare avion din lume a decolat pentru prima oara

Cel mai mare avion din lume a decolat pentru prima oara
Cel mai mare avion din lume a decolat pentru prima oara

A aterizat la Mojave Air and Space Port in timp ce o multime de oameni aplaudau frenetic. „Ce zbor fantastic pentru prima incercare” a spus Jean Floyd, directorul executiv al Stratolaunch, intr-o declaratie publicata pe site-ul companiei, potrivit Mirror.

„Zborul de astazi ne indeamna sa oferim o alternativa flexibila pentru sistemele lansate la sol. Suntem extrem de mandri de echipa Stratolaunch, de echipajul de zbor de astazi, de partenerii Northrup Grumman’s Scaled Composites si de Mojave Air and Space Port” a continuat acesta.

Avionul este conceput pentru a arunca rachete sau alte vehicue spatiale care valoreaza mai mult de 500.000 de lire sterline de la altitudini uimitoare.

Publicat: 14 apr. 2019, 13:11 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă