Legume tratate cu ‘bondari’ la Buzau, in locul pesticidelor

Publicat: 14 apr. 2019, 10:53 Autor: Simona Life
Legume tratate cu 'bondari' la Buzau, in locul pesticidelor

Legumele din localitatea Cochirleanca din Buzau au parte de un tratament special.

Legume tratate cu ‘bondari’ la Buzau. Rosiile din mai multe sere au parte de un ‘tratament’ aparte, pentru ca agricultorii au decis sa foloseasca bondari ca stimulent de coacere si pradatori naturali pentru daunatori.

In acest fel rosiile vor fi mult mai gustoase, insa va trebui sa scoateti putini mai multi bani din buzunar. Insa pentru un gust autentic al legumelor si pentru faptul ca sunt naturale 100%, merita.

Legume tratate cu ‘bondari’ la Buzau

Legume tratate cu 'bondari' la Buzau

Unul din agricultorii care foloseste aceasta ‘tehnica’ este Mircea Tatu, din Cochirleanca, Buzau. Potrivit Mediafax, barbatul are 12 solarii care se intind pe o suprafata de 9.000 de metri patrati. Pentru ca este foarte mult de munca, il ajuta si membrii familiei.

Pana acum a reusit sa recolteze aproximativ 500 de kilograme de rosii, pe care le vinde cu 15 lei kilogramul, insa clienti sunt destui, fiindca mancarea sanataosa are prioritate. In plus, rosiile lui nu sunt stopite cu insecticide sau pesticide.

„Nu stăm niciodată. Iarna am plantat în solariile mari. În noiembrie am pus sămânţa. Nu există pauză. Dar ne place, altfel nu ne apucam. Avem producţie bună. Pe 28 martie am scos la vânzare primele roşii. Avem clienţi vechi şi mulţi.

„Sunt şi gustoase şi sănătoase. Fac orice test, o sa iasă zero la insecticide sau pesticide. Noi nu folosim stimulent de coacere. În locul lui folosim bondari. Avem o firmă care îi aduce şi băgăm bondarii în solar şi ei îşi fac treaba.

Nu putem să stropim cu nimic. Insectele dăunătoare le eradicăm cu prădători naturali. Totul este biologic, chimic nimic. Pentru mană folosim zeamă bordeleză”, a declarat Tatu, potrivit sursei citate.

Publicat: 14 apr. 2019, 10:53 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă