Cel mai bantuit loc din Romania: Castelul Iuliei Hasdeu. Fiica lui ii transmite mesajele de dincolo

Publicat: 16 iul. 2018, 12:20 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Povestea Castelului Iuliei Hasdeu, cel mai bantuit loc din Romania. Noaptea, in templul lumii de dincolo, fata se aude cantand.

Castelul de la Campina faurit in numele Iuliei Hasdeu, de tatal sau, Bogdan Petriceicu Hasdeu, dupa moartea fiicei sale, este plin de incidente stranii care confirma ca viata exista de dupa moarte.

Despre castelul din Cmpina se spune ca ar fi unul dintre cele mai bantuite din tara noastra. Conform legendelor, noaptea, Iulia Hasdeu poate fi auzita cantand la pian, in aplauzele tatalui sau, iar in unele nopti, tatal ei iese pe geam si urla ca un lup.

„Noaptea, dincolo de portile ferecate ale templului, se aude Iulia cantand la pian. Se mai aud strigatele de ‘bravo’ si aplauzele batranului Hasdeu, care la moartea Iuliei avea doar 50 de ani. Uneori, pianul canta si ziua.”

In castel, marele carturar, una dintre cele mai mari personalitati ale culturii romane din toate timpurile, Bogdan Petriceicu Hasdeu, si-a costruit un templu spiritual pentru „a vorbi” cu Iulia.

Toate intamplarile bizare petrecute in timp ce acesta isi tinea practivile spirituale, au fost descrise de catre el intr-un jurnal.Potrivit acestora, Iulia ii spunea tatalui ei despre casa, ii dadea sfaturi cu privire la diverse probleme si povestea chiar si despre vietile anterioare.

Castelul de la Campina a fost denumit si Castelul Magului sau „Templul Spiritist de la poalele Carpatilor”. Pana si dupa moartea lui Hasdeu tot felul de evenimente stranii au avut loc.

Cel mai bantuit loc din Romania: Castelul Iuliei Hasdeu

Cel mai bantuit loc din Romania. Fiica lui ii transmite mesajele de dincoloIntr-o inregistrare surprinsa de camerele de supraveghere ale castelului, se observa trei globuri luminoase care se plimba dintr-o parte in cealalta a pivnitei castelului. Niciunul dintre angajatii Muzeului”Iulia Hasdeu” nu a putut explica fenomenul.

Jenica Tabacu, Directorul Muzeului”Iuliei Hasdeu”:”Sunt perfect rotunde, luminoase asa cum se vad si daca ar fi fost sa spunem intr-un anumit unghi fara sa se miste, daca nu ar fi venit dintr-un colt in altul al demisolului, s-ar fi gasit o explicatie…”

Conform unei legende, o intamplare ciudata s-a petrecut in 1936, cand trei tineri plecati in frumetie sa viziteze castelul. Unul dintre ei, Mircea, fiul unui mare industrias, patron la intreprinderea petroliera „Astra Romania”, a vrut sa se distreze punand un basc Hristului si sa se fotografieze cu el , luandu-l amical de gat.

Dupa cateva zile, mergand sa-si viziteze tatal la fabrica, tanarul a tras, din curiozitate, de manerul unei usi metalice, fara sa stie ca nu avea voie sa umble acolo. Dincolo de usa era depozitat acid sulfuric pentru spalatul pieselor, care s-a revarsat peste el. Doar fata si mana dreapta i-au ramas neatinse.

Povestile bizare din castelul Iuliei Hasdeu dainuie inca din perioada interbelica. Este locul de suflet unde tatal indurerat a incercat sa comunice cu fiica lui rapusa de TBC in floarea varstei.

Elena Barbieru, angajata a muzeului: „Iarna stateam cu o colega si auzeam melodii. La un moment dat, colega zice: auzi ce aud si eu? Si tot asa un pic de teama mi-a fost.”

Iulia Hasdeu a fost inzestrata cu daruri iesite din comun: vorbea franceza la 2 ani, la 11 ani a scris o piesa de teatru, iar la 16 a fost admisa la Sorbona. Boala a rapus-o la 19 ani. De atunci, savantul a inteles ca are doua optiuni: sa moara sau sa innebuneasca. Din senin, mana i se pune in miscare, iar in 5 secunde, pe foaia de hartie statea scris: „Je suis heureuse; je t’aime; nous nous reverrons; cele doit te suffire. Julia Hasdeu(Sunte fericita. Te iubesc. Ne vom revedea. Asta ar trebui sa-ti fie indeajuns. Julie Hasdeu)

Cel mai bantuit loc din Romania. Fiica lui ii transmite mesajele de dincoloDin acel moment, savantul a inteles ca, daca legatura fizica dintre oameni se duce, ramane cea spirituala.

Publicat: 16 iul. 2018, 12:20 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă